45 мільйонів дівчаток стали жертвами селективних абортів за останніх 47 років
  • Суб, 12/10/2019 - 13:05

У світі дівчатка надалі стають жертвами насильства, а їх життя має «меншу вартість», аніж хлопців, що мають народитись на світ. Така дискримінаційна практика поширена не лише в Індії. Надалі практикують ганебну процедуру сексуального калічення жінок, жертвою якого щороку стають 3 мільйони дівчат.

Міжнародна організації з допомоги дітям «Terre des Hommes» опублікувала свіжий звіт під назвою «Беззахисні» на тему ситуації дівчаток у світі. У ньому йдеться про те, що хоча ситуація трохи покращується, однак і надалі щороку 12 мільйонів дівчаток віком до 18 років змушують вступати в подружній зв’язок і небажану вагітність. Відповідно до даних, близько 2 мільйонів дівчат, віком менше 15 років, вже стали матерями.

У звіті також вказано про процедуру селективних абортів, в результаті яких від 1970 до 2017 року на світ не народилось 45 мільйонів дівчаток. Серйозним викликом залишається також боротьба із обрізанням малих дівчат. Дослідники припускають, що від цього часу до 2030 року ця практика скалічить 68 мільйонів жінок. Ще однією проблемою залишається виключення дівчат зі сфери освіти і навчання в школах лише хлопців.

«В цій ситуації спостерігається повільне покращення. Ще десять років тому кожну четверту дівчинку змушували до передчасного одруження і вагітності, а зараз мова йде про кожну п’яту», - наголошує  Федеріка Джанотта з організації «Terre des Hommes». Вона також додала, що боротьба за рівні права для дівчат надалі залишається довгим шляхом, який ще потрібно пройти, інформує Vatican News.