5 липня Папа Франциск відвідає італійський регіон Молізе
  • Птн, 04/07/2014 - 21:56

Молізе, найменший за кількістю мешканців регіон Італії, за висловом італійських ЗМІ, став «великим», адже він готується прийняти Папу Франциска «великими обіймами, переповненими безмежною любов’ю». Також і Святіший Отець готується до того, щоб у суботу 5 липня 2014 р., вирушити з пастирським візитом до архидієцезії Кампобассо-Бояно та дієцезії Ізернії-Венафро, що є однією із трьох, що належать до згаданої архидієцезії, і які розташовані в регіоні Молізе, землі емігрантів й іммігрантів. Кілька десятиріч тому численні мешканці Молізе емігрували до Аргентини, шукаючи кращої долі, а тепер місцеве населення приймає до себе іммігрантів, найбільше яких походить із Північної Африки. Солідарність з мігрантами становить одну із важливих тем апостольських відвідин Папи Франциска. Також і тепер мешканці регіону зустрічаються із серйозними суспільними проблемами, як безробіття, яке найбільше заторкує молодь, та бідність.

Архиєпископ-митропролит Джіанкарло Бреґантіні, представляючи візит Папи Франциска, наголосив, що архидієцезія Кампобассо-Бояно, йдучи за бажанням Святішого Отця, який не хотів, щоб задля його приїзду спеціально асфальтували дороги чи підрізали дерева, вирішила не витрачати гроші на «ранці паломника» тощо. Кожен учасник сам подбає про свій наплічник, воду, капелюшок від сонця чи прапорці. Навіть крісла, а їх було потрібно десятки тисяч, привезені з парафіяльних та інших церковних організацій. Крім того, архиєпископ звернувся до всіх парафій, щоб кожен вірний пожертвував 1 євро. Дієцезія нараховує приблизно 120 тисяч вірних, отже, зібрані кошти покрили значну кількість витрат.

У Кампобассо Його Святість зустрінеться із робітничим світом, на стадіоні відправить Святу Месу, привітає хворих, зібраних у катедральному храмі, а обідатиме разом із убогими, якими опікується місцевий відділ «Карітас».

Пополудні біля санктуарію Страждальної Богородиці в Кастельпетрозо Папа Франциск матиме зустріч з молоддю областей Молізе та Абруццо, адже вони належать до одного церковного регіону.

В Ізернії він відвідає окружну в’язницю, потім у катедральному храмі матиме зустріч із хворими.

Пастирські відвідини Святішого Отця завершаться зустріччю з мешканцями міста та проголошенням Ювілейного Целестинського року, адже 2015 року припадає 800-річчя з дня народження святого Папи Целестина V, який згідно з історично-літургічною традицією був уродженцем цих земель.