5 ознак здорової парафії
  • Пон, 09/09/2019 - 16:25

Бізнес-гуру Патрік Ленсіоні всесвітньо відомий своїми порадами щодо управління організаціями. За даними «New York Times», його книжки «5 дисфункцій команди» та «Смерть від нарад» стали бестселлерами. Однак не всі знають, що Ленсіоні є вірним католиком, котрий старається вкладати свої таланти на служіння Церкві з допомогою служіння «Дивовижна парафія» та нової книжки під назвою «Кращий пастор».

Книжка «Кращий пастор» («The Better Pastor») написана в стилі байки – історія про священника, котрий дізнається про те, що може зробити кілька невеликих покращень на своїй парафії, щоб перетворити її зі звичайної спільноти вірних на дивовижну.

 

А ось 5 ознак того, що ваша парафія – здорова:

1. Парох, працівники та волонтери прагнуть до досконалості, цінуючи підзвітність та відповідальність, щоб усе на парафії працювало злагоджено.

2. Парох отримує підтримку від парафіян, і він не є єдиним, хто робить всю роботу.

3. Парафія ставить перш за все і в центрі відправу Літургії, заохочуючи парафіян глибше занурюватись у свою віру та життя парафії.

4. Парох і сотрудники є не тільки адміністративними лідерами, але й духовними. Парафіяни мають можливість молитись разом із своїми священниками та навчаються з їхнього свідчення.

5. Молитва. Парафія постійно молиться за провід і натхнення Святого Духа.

 

Що можеш зробити особисто Ти для того, щоб покращити загальний стан здоров’я твоєї парафії? Понад усе, бери участь в духовному та спільнотному житті парафії. По-друге, запропонуй свої вміння і здібності своєму пароху – Ти можеш і не здогадуватись про те, як допоможеш процвітанню парафії!

 

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами Сatholic-link