5 відомих святих, котрі мали дар білокації
  • Птн, 13/07/2018 - 14:00

Силою, дарованою Богом, ці святі могли бути водночас присутніми в двох місцях

За своєю природою, людина є прив’язана до законів цього світу. Ми не можемо літати, перестрибувати високі будинки чи бути присутніми в різних місцях водночас. Однак, «в Бога немає нічого неможливого» (Лк. 1,37).

Як казав Ісус, «Істинно кажу вам, коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі: Перенесися звідси туди – і вона перенесеться; і нічого не буде для вас неможливого» (Мт. 17,20).

Отож, якщо на це є Божа воля, людина може отримати дар білокації, тобто могти бути присутньою в двох місцях одночасно. Це – чудо, яке можна пояснити лише у світлі Божого чудесного втручання і воно трапляється лише у випадку особливої святості та покори.

Історія життя святих розповідає про те, що 5 відомих на весь світ святих отримали такий дар від Бога і їх бачили в той самий час, але в різних місцях, куди вони не могли б дістатись без Божої допомоги.

Св. Отець Піо (1887-1968)

Італійський святий 20-го століття, відомий стигматик, благодійний діяч та монах-капуцин. В дорослому віці майже не виходив за межі свого монастиря. Впродовж життя люди бачили його в різних куточках світу. Є свідчення жінки, котра бачила Падре Піо в США в той час, коли він перебував в Італії.

Св. Мартін де Поррес (1579 - 1639)

Перуанський священик і лікар, монах-домініканець, перший мулат-американець, канонізований Католицькою Церквою. З допомогою дару білокації міг подорожувати до Франції, Китаю та Маніли.

Св. Іван Боско (1885 - 1888)

«Батько та учитель молоді», як його називав св. Папа Іван Павло ІІ. Покровитель молоді, учнів та студентів, вихователів та видавців. В той час, коли дон Боско жив у Турині, Італії, один з його священиків бачив його в Іспанії.

Св. Антоній Падуанський (1195 - 1231)

Португальський католицький священик, монах-францисканець, проповідник. Відомий своїми сильними проповідями та експертними знаннями Святого Письма. Проголошений святим майже відразу після смерті. Є свідчення про те, що св. Антоній міг бути присутнім одночасно в двох церквах, розташованих на відстані кілька десятків кілометрів одна від одної.

Св. Франциск Ксав'єр (1506 - 1552)

Святий та чудотворець, співзасновник Товариства Ісуса, один з перших місіонерів Католицької Церкви у Індії і країнах Східної Азії. Відомий тим, що вперше приніс християнство до Японії. Католицька Церква вважає, що Франциск Ксав'єр навернув більше людей на віру Христову, ніж будь-хто з часів св. Павла. В його місіонерських подорожах йому допомагав дар білокації, коли він міг проповідувати до різних народів у різних місцях одночасно.

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами aleteia.org