500 християн‑католиків убито в Нігерії
  • Птн, 07/04/2017 - 15:33

Принаймні 500 католиків були вбиті членами терористичної організації Боко Харам у провінції Борно на північному сході Нігерії. Крім того, терористи вигнали 25 священиків і 40 черниць із їхніх будинків. Про це повідомив 5 квітня 2017 р. у столиці провінції — Майдугурі — місцевий католицький єпископ Олівер Доеме. Він також нагадав, що 2014 року там було спалено 250 церков.

Ієрарх зазначив, що Боко Харам примусила понад 80 тисяч католиків покинути свої будинки, а ще 64 тис. чоловік були змушені втікати до Камеруну; понад 50 катехитів через переслідування покинули три провінції: Адамава, Йобе і Борно.

Єпископ схвалив дії нинішнього уряду і військових у боротьбі з тероризмом. Водночас він зазначив, що «боротьба з Боко Харам не може обмежуватися лише воєнними діями, а повинна також містити духовну сферу, тому що ця організація це — диявольська сила і форма заразної хвороби».

Ординарій Майдугурі також закликав Церкви до активної допомоги у відновленні північно-східної частини країни. «Якщо Церкви допомогли жертвам конфлікту, то мають також взяти участь у відновленні зруйнованих районів», — сказав єпископ.