55,3% хорватів голосуватиме за конституційний захист традиційної сім’ї
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

Як показали результати соціологічного опитування, 55,3% хорватських громадян вважають, що в Конституцію країни треба внести визначення сім’ї як життєвого союзу чоловіка і жінки, проти такого внесення 31,1% громадян.

 

Громадянська Ініціатива «U ime obitelji», яка виступила ініціатором проведення загальнонаціонального референдуму з питання внесення до Конституції країни визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки, наступної п’ятниці, 14 червня, планує передати хорватському парламенту 710 тис. підписів під вимогою проведести відповідний референдум.  Згідно з хорватським законом про референдум, після передачі цих підписів хорватська виборча комісія має місяць на встановлення автентичності підписів, а після цього парламент мусить розписати референдум з відповідним питанням.

 

Спроба ЛГБТ організації та соціал-демократів через Конституційний суд країни проголосити питання про внесення в Конституцію Хорватії визначення сім’ї неконституційним провалилися. Суд навіть не розглядав подання, оскільки, на думку суддів, це подання не враховує, що хорватське діюче законодавство вважає сім’єю виключно життєвим союзом одного чоловіка і однієї жінки, і це діюче законодавство не порушує Конституції країни.

 

За матеріалами www.vecernji.hr