56-е Міжнародне військове паломництво до Люрду українська делегація розпочала з Майдану Незалежності
  • Пон, 12/05/2014 - 16:31

12 травня розпочалось 56-е Міжнародне військове паломництво до Люрду. Українська делегація на чолі з військовим єпископом Михаїлом (Колтуном) вирушає сьогодні з Києва, щоб подорожуючи молитися спільно з військовими делегаціями усього світу за мир в Україні та просити заступництва Пресвятої Богородиці для нашої держави, відвідуючи святині Європи на шляху до Люрду. Українські військовослужбовці вже 17 раз представляють Україну на міжнародному рівні у Франції.

Урочистим початком паломництва стала панахида за загиблими на Майдані Незалежності у Києві, яку сьогодні, 12 травня, очолив єпикоп Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви.

Українська військова делегація запалила лампадку на Майдані Незалежності, що взяти її з собою та запалювати під час зупинок у святинях по дорозі до Люрду та під час урочистостей у відпустовому місці на півдні Франції. У Римі під час Аудієнції представники делегації передадуть лампадку Папі Франциску з вдячністю за його підтримку українського народу та проханням і надалі молитися за мир у нашій державі.

«Ми знаходимося зараз на святому місці, яке було скроплено кров’ю тих людей, які не завагалися віддати своє життя за свободу Батьківщини. Віднині Майдан стане місцем пам’яті й молитви, місцем, де ми будемо навчатися любити Бога, ближнього та нашу Батьківщину», - мовив під час проповіді владика Богдан.

«Коли ви будете в Люрді, - продовжує владика, - відновіть Літургійний чин посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці. Просіть у Неї Божого благословення для нашого народу. Нехай цей вогонь, який ми запалили у лампадці біля підніжжя хреста, буде свідченням того, що наша Батьківщина прагне належати до єдиних європейських християнських народів, - наголосив владика Богдан. – Адже руки, піднесені до неба в молитві, є сильніші за тисячі рук, озброєних гарматами», - підкреслив єпископ.

Під час паломництва українська делегація у складі 5 осіб: військового єпископа Михаїла (Колтуна), керівника Департаменту, о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту, полковника Руслана (Коханчука), представника Міністерства оборони України, та двох курсантів з Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відвідає Будапешт, Падую, Відень, а також візьме участь в Аудієнції Святішого Отця Франциска в Римі. Папа виявив бажання особисто привітатися з кожним паломником, що прямуватимуть з Люрду до України.

Архиєрей побажав учасникам паломництва Божої опіки в дорозі, котра приведе прочан до порогів Матері Богородиці та святих апостолів Петра і Павла.

Прес-служба Департаменту капеланства