6-7 серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Крилоса
  • Втр, 26/07/2016 - 13:17

6-7 серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженіший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. В ювілейний рік Божого Милосердя будемо мати унікальну нагоду перейти через Двері Милосердя.

Ми постійно потребуємо споглядати таїнство милосердя. Воно є джерелом радості, спокою ти миру. Воно є умовою нашого спасіння. Милосердя – це слово, яке об’являє Таїнство Пресвятої Трійці. Милосердя – це останній та найвищий акт, яким Бог виходить нам на зустріч… Милосердя – це шлях, який єднає Бога і людину, бо відкриває серце на надію на те, що хтось нас полюбив назавжди, не зважаючи на обмеження нашого гріха”, – пише Папа Римський Франциск у своїй буллі «Обличчя милосердя».

Паломництво з його чітко визначеним маршрутом і дорогою до мети може допомогти нам усвідомити наші такі часті відступи від праведної дороги, пригадати нашу загубленість і наші зради. Тож паломництва стають природним шляхом нашого навернення до Бога. Пройшовши такий шлях до себе, вернувшись до власного нутра і пізнавши, як далеко ми віддалилися від самих себе, від наших ближніх і від Бога, ми можемо з довірою переступити поріг святині, щоб тут зануритися в Божі милосердні обійми, очистити свою душу від тягаря гріха та відновитися силою і діянням Святого Духа”, - навчає Блаженніший Святослав у Посланні до духовенства і вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі з нагоди Року Божого Милосердя.

На цьогорічній прощі до Крилоса запланований піший хід паломників з Івано-Франківська, Калуша та Бурштина. В цих трьох містах у суботу, 6 серпня, об 08:00, одночасно розпочнеться Божественна Літургія та благословення прочан у дорогу. Серед заходів цьогорічної прощі запланована презентація програми “Сім діл Милосердя”, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення. Традиційно цьогоріч відбудуться і нічні чування, які провадитимуть семінаристи, а опісля – Євангелізаційно-мистецька програма для молоді.