6 міфів про ЛГТБ
  • Чтв, 29/03/2018 - 21:25

Нині в Україні активно ведеться пропаганда гомосексуального способу життя, яке подається як щось нормальне, а навіть корисне для суспільства. Подаються картинки щасливих одностатевих пар, поширюється реклама про «любов», яку ніхто не розуміє, про дітей, які щасливі у родинах, де є лише дві мами або два тати. Але що насправді замовчує ЛГТБ?

Міф 1. ЛГТБ не є середовищем підвищеного ризику СНІДУ

Насправді активні гомосексуалісти знаходяться у зоні підвищеного ризику зараження ВІЛ СНІДОМ. Дослідження показують, що майже половина усіх нових зафіксованих випадків заражень у США – це гомосексуальні і бісексуальні чоловіки.

Згідно з даними Centers for Disease Control & Prevention вони хворіють на ВІЛ-СНІД в п’ятдесят разів більше, ніж будь-яка інша суспільна група (1). Це стосується і Європи, де кількість заражень серед геїв становить 39 %. Вказана тенденція простежується і у лесбійок, адже вони у три-чотири рази частіше мають секс з групами підвищеного ризику зараження ВІЛ-СНІДом, аніж гетеросексуальні жінки (гомосексуалістами, бісексуалами, наркоманами) (2). При чому 77 % заражених ВІЛ-СНІДом не підозрює про це (3).

Навіть лояльна до ЛГТБ-спільноти Європейська комісія визнає, що досі невідомим є розмір епідемії СНІДу серед ЛГТБ товариства (4). Окрім того, згідно з епідеміологічними дослідженнями гомосексуалісти і бісексуали живуть у середньому на 20 років менше, ніж гетеросексуали. Це пояснюється тим, що гомосексуальні та лесбійські сексуальні акти є протиприродними самі у собі та викликають чимало фізіологічних хвороб. Зокрема, серед гомосексуалістів поширений рак анального отвору, вірус людських бородавок, криптоспорідіа (kryptosporidia), ламбліоза (lamblioza) тощо (5, 6).

Міф 2. Гендер має позитивний вплив на суспільство

Активна пропаганда гомосексуалізму призвела до розмивання сексуальної ідентичності та поширення гомосексуальних практик серед населення.

48 % молодих британців віком від 18 до 24 рр. сумніваються у своїй повноцінній гетеросексуальності ( серед старшого покоління цей показник становить 23 %). Абсолютним гетеросексуалами себе визнали лише 46 % осіб віком від 18 р. до 24 р. Геями ж себе ідентифікували 6 % респондентів, що вище ніж середній показник по країні осіб з гомосексуальними схильностей, який коливається у межах 4 %. Для порівняння 89 % англійців у віці понад 60 років впевнені у своїй гетеросексуальній орієнтації. Вчені пов’язують це з тим, що більшість з них ще навчалися у школі тоді, коли гомосексуалізм у Сполученому Королістві іще визнався злочином (1967).

Приблизно 25% опитаних віком від 18 до 39 років визнали, що хоча б один раз мали гомосексуальний досвід. Для людей старше 60 років цей відсоток становить 9 %.

Значно частіше гомосексуальні акти вчиняють чоловіки (близько 20% опитаних і лише 14 % жінок). Хоча самі дослідники визнають, що цей показник не відображає кількість бісексуалів у британському суспільстві. Але більшість погоджується, що з впровадженням гендерної ідеології у школах спостерігається тенденція до зростання осіб, які б могли допустити гомосексуальні контакти (7).

Міф 3. Гомосексуальна любов – вірна

Гомосексуалісти і лесбіянки менше схильні до сталих і вірних відносин, аніж гетеросексуальні чоловіки чи жінки. Дослідження, проведені у 2006 році, показали, що 51 % геїв ніколи не мали стабільного зв’язку. Тоді яке серед гетеро сексуальних чоловіків цей показник становить 15 %, а серед жінок 21 % (8).

Навіть, геї, які зараз перебувають у стабільних відносинах, менш схильні до дотримання вірності своєму сексуальному партнерові. Голландські вчені зʼясували, що вони мають у середньому близько 8 партнерів, окрім основного, щороку (9). Натомість результати канадських дослідників показують – лише 25 % геїв зі сталого зв’язку декларують сексуальну моногамію (10).

Середньостатистичний гей за все життя має секс з близько 500 партнерами.

Часопис «Sex Roles» на своїх шпальтах подав, що 40.3% опитаних геїв зі сталих партнерських зв’язків і 49.3%, які не перебувають у постійних відносинах за певних умов готові мати секс з іншим партнером (11).

Як не дивно, але лесбіянки загалом мають у 4,5 рази більше чоловічих партнерів, ніж гетеросексуальна жінка. За життя вони мають контакт у середньому більше, ніж з 50 чоловіками. Лише 7 % опитаних лесбійок визнали, що не мали контакту з чоловіком (12).

Соціологія доводить, що гомосексуальні зв’язки розпадаються у тричі ( а лесбійські – у четверо) частіше, аніж гетеросексуальні (13). Середня тривалість відносин двох геї становить 1,5 роки і навіть за цей період кожен з них має секс з близько 12 іншими партнерами (14).

Міф 4. Гомосексуаліст означає щасливий

Хоча Американське Психологічне Товариство у 1973 р. вилучило гомосексуалізм зі списку хвороб, це не зробило його нормою. У 2003 р. група дослідників на чолі з Роном Сталлом виявила, що гомосексуальна поведінка пов’язана з вищим ризиком відчуття страху, депресії, насилля у сім’ї і зґвалтування у дитинстві (15).

Згідно з дослідженнями, від 20 до 30% американських юнаків, які вважають себе геями, здійснювали спроби самогубства. Це набагато більше, ніж в будь-якій іншій соціально-віковій групі (16). У колишній Німецькій Демократичній Республіці 36% опитаних гомосексуалістів визнали, що думали про самогубство, а 13% намагалися його здійснити. Дослідження Департаменту охорони здоров’я США, опубліковані 1989 року, також показали, що гомосексуальні підлітки в 2 — 3 рази частіше роблять спроби самогубства, ніж їх гетеросексуальні однолітки.

Щорічно 30 % з усіх самогубств серед молодих людей чинять молоді геї та лесбіянки, а самогубство стоїть на першому місці у списку причин їхньої  смерті (17).

Наприклад, відсоток самогубств та спроб їх вчинити серед підлітків з гомосексуальними схильностями у США значно перевищує показник серед їх однолітків (18). За даними Колумбійського університету, серед гетеросексуальних підлітків число суїцидів як мінімум в 10 разів нижче (близько 2 %), ніж серед геїв.

Численні дослідження спростовують взаємозв’язок високого рівня суїцидів серед ЛГТБ з недоброзичливою соціальною атмосферою (19), адже гомосексуалізм є сам в собі джерелом страждань і психологічних і відхилень (20). Показники психічних розладів та спроб суїцидів серед геїв Росії, США, Голландії чи Нової Зеландії (дві отсанні країни декларують високий рівень толерантності до гей культури) не відрізняються (21).

Міф 5. Діти в одностатевих парах виховуються повноцінно, як і в звичайних родинах

Нещодавно прочитав статтю про те, як київські лесбійки виховують пару дівчат. Одним словом – ідилія: діти отримали двох мам, а жінкам дали можливість реалізувати своє материнство. І чимало користувачів соцмереж, якщо зважати на коментарі, не проти, щоб одностатеві пари всиновлювали дітей.

Вчений з Техаського університету (США) Марк Регнерус опитав близько 3000 респондентів у віці від 18 до 39 років, які виховувалися у традиційних родинах, гомосексуальних чи лесбійських парах, розлучними чи всиновленими батьками, родинами з вітчимом чи мачухою або самотніми батьком чи матір’ю. Результати доводять, що найкращим середовищем для виховання дітей є нормальна повноцінна родина, що складається з їхніх біологічного батька та матері.

Лише 8 % людей, що виховувалися у повних гетеросексуальних сім’ях, в момент опитування були безробітними, тоді як цей показник у дітей з лесбійських пар становив 28 %, а вихованих геями – 20 %. Майже половина опитаних з повноцінних родин мали стабільне працевлаштування, тоді як цей показник у дітей з жіночих одностатевих пар – 26 %, а з чоловічих – 34 %. Особи, виховані лесбіянками виявляли більшу політичну пасивність на виборах (41 %), у порівнянні з респондентами з традиційних родин – 57 %.

Особи, що виховувалися одностатевими жіночими (12 %) і чоловічими (20 %) парами значно частіше, ніж їхні однолітки (5 %), розмірковують над власним суїцидом. Але найістотнішими є, на наш погляд, те що, лише 61 % респондентів вихованих лесбіянками і 71 % геями вважають себе повноцінними гетеросексуалами. Для порівняння цей показник з повноцінних родин, де є батько та мати, становить 90 %. Тобто, іншими словами, 39 % респондентів з лесбійських пар і 29 % з гомосексуальних, не виключають виникнення у себе гомосексуальних схильностей.

Щодо аналізу життєвих ситуацій, то респонденти з традиційних повноцінних сімей краще долають життєві труднощі та більш комфортно відчувають себе у соціумі. Тоді як у дорослому віці вихованці «одностатевих пар» більш схильні до шлюбної невірності – 40%, в порівнянні з 13% вихованих нормальною сім’єю. На фоні однолітків, дорослі вихованці одностатевих пар відчувають себе менш захищеними у родині та вважають, що сім’я мала на них негативний вплив. У порівняні з опитаними з повноцінних сімей, особи, що виросли у лесбійських та гомосексуальних «родинах» більше страждають на депресію, страх та відчувають більші труднощів у відносинах.

45% вихованців «одностатевих шлюбів» на момент дослідження були заражені венеричним захворюванням, тоді як цей показник їхніх однолітків з традиційних сімей був лише 8% .

Щодо суспільних явищ, тут також діти з традиційних родин менше вживають марихуани, алкоголю та тютюну. У дітей з гетеро сексуальних родин менше виявлено проблем з законом та залежність від телебачення. Подібні дані отримано і австралійськими вченими, де діти з гомосексуальних союзів відставали від однолітків з традиційних родин у 9 з 13 показниках (22).

Міф 6. ЛГТБ середовище не є загрозою для дітей

Дослідження показали, що діти у гомосексуальних та лесбійських парах перебувають у більшому ризику сексуального використання. 23 % опитаних з лесбійських і 6 % з гомосексуальних зв’язків визнали, що опікун торкав їх сексуальним підтекстом (у традиційних сім’ях цей показник становить 2 %). 31 % і 25 % респондентів відповідно змушували до сексуального контакту (у традиційних родинах – 8 %). Але ці дані потребують подальшого вияснення, адже до кінця не з’ясовано, чи перший сексуальний контакт відбувся під час проживання з біологічним батьком чи матір’ю або з їхнім одностатевим партнером (23).

У суспільній думці часто плутають педофілію з сексуальним контактом між дорослим чоловіком та статево дозрілим, але ще неповнолітнім юнаком. Це явище у науці прийнято називати евфемізмом та є частиною гей-культури (24).

Явище педофілії тісно пов’язано з гендерною ідеологією, адже існують рухи у Європі, які вимагають визнати педофілію як ще один прояв нормальної сексуальної ідентичності. Вони хочуть, щоб сексуальні відносини між дорослою особою і дитиною більше не вважалися кримінальним злочином, якщо на це є згода неповнолітнього (25).

Все більше наукових студій пов’язують факт гомосексуалізму з розтлінням неповнолітніх. Наприклад, частка педофілів серед гомосексуалістів коливається від 9 до 40% (26). В Англії гомосексуалісти є винуватцями однієї третини випадків педофілії (27)Зафіксовані випадки педофілії у 10 разів більше серед гомосексуалістів, ніж серед гетеро сексуальних чоловіків.

Науковий журнал Journal of Sex Research стверджує, що хоча гомосексуалістів у 20 разів менше за гетеро сексуальних чоловіків, серед геїв зафіксовано одна третина всіх злочинів щодо сексуального розтління дітей (28).

У самій ФРН за приблизними підрахунками мешкає 250 000 педофілів (29). Там майже 50 дітей ґвалтують кожного дня, а щотижня вмирає одна дитина через насилля або через неналежне піклування. Загалом у 2014 році 108 дітей стали жертвами насилля або відсутності батьківської опіки. Три четверті з них не досягло 6 років. А зґвалтовано 14 395 неповнолітніх. Натомість зросла чисельність вбитих дітей їхніми батьками і опікунами і досягла 4233 випадків (кожна друга жертва не досягла 6 років) (30).

Далі буде…

1 Centers for Disease Control and Prevention. HIV/AIDS Surveillance Report, 2007. Vol. 19. Atlanta: U.S. Department of Health and Human Services, Centers for Disease Control and Prevention; 2009. — S. 19.

2 Fethers K., et al., (2000) Sexually transmitted infections and risk behaviours in women who have sex with women, Sexually Transmitted Infections, 76/5. – S. 348.

3 Raport nt. HIV Center for Disease Control

4 Komunikat Komisji dla Parlamentu Europejskiego, Rady, Europejskiego Komitetu ekonomiczno-społecznego I Komitetu Regionów Zwalczanie HIV/AIDS w Unii Europejskiej i krajach sąsiednich w latach 2009-2013.

5 http://www.pch24.pl/zmowa-milczenia-wokol-medycznych-konsekwencji-homoseksualizmu,13613,i.html#ixzz2OeVkDvm1

6 Diggs, John Zagrożenia zdrowia związane z seksem homoseksualnym Corporate Resource Council http://www.corporateresourcecouncil.org/

7Половина британской молодежи усомнилась в своей гетеросексуальности [Електронний ресурс]. – Режим доступу: // http://uaport.net/news/ua/t/1508/17/8978637

8 Charles Strohm, et al., “Couple Relationships among Lesbians, Gay Men, and Heterosexuals in California: A Social Demographic Perspective,” badanie zaprezentowane na dorocznym spotkaniu the American Sociological Association, Montreal Convention Center, Montreal, Quebec, Canada, (Aug 10, 2006): 18.

9 Maria Xiridou, et al, “Th e Contribution of Steady and Casual Partnerships to the Incidence of HIV In fection among Homosexual Men in Amsterdam,” AIDS 17 (2003): 1031

10 Ryan Lee, “Gay Couples Likely to Try Non-monogamy, Study Shows,” Washington Blade (August 22, 2003): 18

11 Sondra E. Solomon, Esther D. Rothblum, and Kimberly F. Balsam, “Money, Housework, Sex, and Con­

fict: Same-Sex Couples in Civil Unions, Th ose Not in Civil Unions, and Heterosexual Married Siblings,”

Sex Roles 52 (May 2005): 569.

12 Там само. Про інші хвороби, пов’язані з одностатевим сексом у жінок читайте тут: Ryzyko zdrowotne lesbijek// [Електронний ресурс]. – Режим доступу: //Homoseksulizm.edu.pl.

13 Lawrence Kurdek, “Are Gay and Lesbian Cohabiting Couples Really Diferent from Heterosexual Married

Couples?” Journal of Marriage and Family 66 (November 2004): s. 893. (przyp.tłumacza – ciekawy jest

fakt, że autor badania z danych tych wysnuwa wniosek, że nie ma różnic między parami homoseksualny ­

mi a heteroseksualnymi. Odrzuca w tym celu własne dane dotyczące heteroseksualnych małżeństw.), s 896

14 Ks. dr hab. Dariusz Oko „Kościół wobec homoideologii” – www.polskasocjologia.pl/donpkwh.doc

15 Ron Stall, Th omas C. Mills, John Williamson, Trevor Hart, Greg Greenwood, Jay Paul, Lance Pollack, Diane Binson, Dennis Osmond, Joseph A. Catania, “Association of Co-Occurring Psychosocial Health Problems and Increased Vulnerability to HIV/AIDS Among Urban Men Who Have Sex With Men,”. – American Journal of Public Health, Vol. 93. – No. 6 (June 2003). – p. 941

16 Самогубства серед ЛГБТ-підлітків// Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%83%D0%B1...

17Я — гомосексуаліст або такі самотні підлітки [Електронний ресурс]. – Режим доступу: // http://dieta.rv.ua/dity/ya-homoseksualist-abo-taki-samotni-pidlitky.

18 Hegna K. (2001). Is there an elevated risk of attempted suicide among homosexual adolescents?. Tidsskr Nor Laegeforen 121 (9). с. 1100–2. PMID 11354889.

19 Подростки с нетрадиционной сексуальной ориентацией чаще совершают самоубийства. Росбалт. 2011-04-21. Архів оригіналу за 2013-06-08. Процитовано 2013-06-07.(рос.)

20 Sprigg P. Homoseksualizm 10 największych mitów / P. Sprigg–S.15-16.

21 Гомосексуализм и проблемы психического здоров’я Нейл И. Уайтхед, д. ф. н., автор «Во всем виноваты мои гены» («My Genes Made Me Do It»)//

22 Sotirios Sarantakos, “Children in three contexts: Family, education and social development,” // Children. –

Australia 21, No. 3 (1996): – р. 23-31.

23 Mark Regnerus Jak różne są dorosłe dzieci wychowywane przez rodziców żyjących z związkach homoseksualnych? Wnioski z nowego badania struktur rodzinnych / Tlumaczenie A. Margasiński// Fides et ratio Kwartalnik naukowy. – 4(16)2013. – S. 92-135.

24 Bruce Rind, (2001) “Gay and bisexual adolescent boys’ sexual experiences with men: An empirical exa­mination of psychological correlates in a nonclinical sample,” // Archives of Sexual Behavior Vol. 30/4,;

Jessica L. Stanley, Kim Bartholomew, Doug Oram, (2004) “Gay and Bisexual Men’s Age-Discrepant Childhood Sexual Experiences,” Th e Journal of Sex Research, Vol. 41/ 4, s. 381-389.

25 Strzemecki G. Вказана праця. – S. 154.

26 Strzemecki G. Вказа праця. – S. 144.

27 Kurt Freund, Robin Watson, and Douglas Rienzo, “Heterosexuality, Homosexuality, and Erotic Age Pre­ference,” Th e Journal of Sex Research 26, – No. 1 (February, 1989). – р. 107.

28 Kurt Freund, Robin Watson, and Douglas Rienzo, “Heterosexuality, Homosexuality, and Erotic Age Pre­

ference,” Th e Journal of Sex Research 26, No. 1 (February, 1989): 107.

29 Strzemecki G. Вказана праця. – S. 154

30 Przemoc wobec dzieci. Porażające dane z RFNhttp: [Електронний ресурс]. – Режим доступу: // www.dw.com/pl/przemoc-wobec-dzieci-pora%C5%BCaj%C4%85ce-dane-z-rfn/a-184....

 

Бучковський Олександр