7 святих, які допомагають в боротьбі з порнографією
  • Срд, 22/02/2017 - 13:56

На сьогоднішній день порнографія – одна з найбільших залежностей у світі. Порнографічна індустрія заробляє мільйони доларів (лише в США ця сума щорічно становить більше 13 мільярдів доларів). Якщо ви вважаєте, що християни мають імунітет від цієї «епідемії», то дуже помиляєтесь. Відповідно до нещодавніх опитувань, 64% чоловіків-християн і 15% жінок-християнок зазначили, що оглядають порно-фільми хоча б раз в місяць.
Церква усвідомлює цю проблему і намагається допомогти вірним у боротьбі з нею.

Як християни, ми маємо розуміти, що ця залежність є не лише фізична, але й духовна. А в духовній боротьбі нашими вірними помічниками завжди були святі.

Ось сім святих, які є «особливо помічні» в боротьбі із порнографією:

1. Св. Іван Павло ІІ - Любов до чистоти
Він мав настільки глибоке розуміння подружньої любові, що був натхнений написати «Теологію тіла» – серію проповідей на тему причини життя, людської гідності та сексуальності.

2. Св. Марія Ґоретті – Чистота вища від гріха
Ще від юного віку вона мала розуміння чесноти чистоти. Її сусід Алесандро, якому вона кілька разів відмовила, мав намір зґвалтувати її. Вона відмовилась і він наніс їй одинадцять ножових поранень. Перед смертю вона йому простила.

3. Пресвята Богородиця – Непорочна чистота
Господь зумисне зберіг чистоту Марії, щоб через Неї привести в світ нашого Спасителя. Бог створив Марію, щоб Вона стала для нас великим даром. Як Цариця усіх святих, Вона є покровителькою усіх людей і заступницею у всіх випробуваннях.

4. Св. Августин – Приклад навернення
До того, як Св. Августин навернувся до Господа, в нього було темне минуле, він роками боровся з нечистотою. Він є надихаючим прикладом, який доказує, що Господь може навіть великого грішника зробити святим.

5. Св. Тома Аквінський – Завзяття утримуватись від гріха
Його сім’я не хотіла, щоб він став монахом, тому привели до нього проститутку. Тома вигнав її палаючим поліном. З того часу його ніколи не турбували похітливі думки і вчинки.

6. Св. Агнеса Римська – Цнотливість до смерті
Вона була дуже красива, і за це багато чоловіків її домагались. Однак у відповідь вона завжди казала: «Ісус Христос – мій єдиний Наречений». Їй відтяли голову, вона залишилась дівою і мученицею. Агнеса – покровителька цнотливості і жертв зґвалтувань.

7. Св. Максиміліан Кольбе – Чистота, натхнена Марією
Коли йому було 12 років, перед ним з’явилась Богородиця і запропонувала білу корону чистоти і червону мучеництва. Він їх прийняв. Завдяки його посвяті Марії і дару чистоти, можемо бути впевнені, що він допоможе подолати залежність від порнографії.

Переклад - "Католицький оглядач" за матеріалами CatholicLink