8-річний християнин став жертвою звинувачень у богохульстві
  • Пон, 31/10/2016 - 09:21

У Пакистані з восьмирічного хлопчика-християнина, ім'я якого не називається, зняли звинувачення в богохульстві. Дитину і її матір звинуватили в спалюванні сторінок Корану в пакистанському місті Кветта на минулому тижні, 20 жовтня.

За даними благодійної організації CLAAS (Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement), що допомагає переслідуваним в Пакистані християнам, арешт хлопчика і його матері викликав протест з боку як християнських, так і мусульманських політиків. Через день після початку кампанії за звільнення жінки і її сина, заарештованих  випустили. З них зняли всі звинувачення.

Директор CLAAS Насір Саїд зазначив, що це не перший випадок, коли в Пакистані дитину звинувачують у богохульстві. Широко відома історія 14-річної дівчинки-християнки Рімши Масіх, яку в 2012 році заарештували після заяви імама однієї з мечетей Халіда Чишті про те, що вона спалила кілька сторінок з Корану. Пізніше самого духовного лідера затримали за звинуваченням в дачі неправдивих свідчень, оскільки кілька свідків розповіли, як священнослужитель сам підсунув дитині кілька листів в стопку паперу, яка призначалася для того, щоб розвести багаття. В результаті дівчинку випустили під заставу, а пізніше виправдали за всіма пунктами звинувачення.

За словами глави правозахисної організації, можливо, восьмирічний хлопчик, якого звинуватили в богохульстві разом з матір'ю, навіть ніколи раніше не чув цього слова. «На жаль, це найгірший приклад ненависті і нетерпимості по відношенню до християн і поводження з ними в Пакистані», - заявив Саїд.

За його словами, уряд Пакистану має вивчити подібні випадки і вжити відповідних заходів для внесення змін, необхідних для припинення зловживання законом про богохульство. «Міжнародне співтовариство постійно висловлює свою стурбованість і закликає до поправок», - зазначив глава CLAAS.

Християни становлять лише 4% населення Пакистану. Вони нерідко піддаються гонінням з боку місцевих мусульман-сунітів, які вважають єретиками не тільки християн, але і одновірців, які сповідують інші версії ісламу.