84 священики Івано-Франківської архиєпархії завершили курс постійної формації
  • Чтв, 19/05/2016 - 16:20

19 травня  2016 року завершилось навчання в Інституті Постійної Формації Івано-Франківської Архієпархії. 84 священика протягом одного року мали нагоду поглибити свої знання та ознайомитись із сучасними викликами, які стоять перед Церквою.

На завершення курсу постійної формації був відслужений Молебень до Богородиці, який очолив Архієпископ і Митрополит Володимир (Війтишин) у співслужінні із  84 душпастирями. У проповіді на завершення цього курсу Владика Володимир звернув увагу, що   завжди потрібно вчитись, адже міняються обставини, виклики, ми священнослужителі завжди маємо розуміти різні вікові категорії наших парафіян.  Маємо брати  сучасні та новітні методи душпастирювання, кожний парафіяльний храм має стати «криницею» посеред громади із якої маємо черпати животворну воду.

Уже протягом трьох років триває навчання в Інституті Постійної Формації в Івано-Франківську для духовенства архієпархії при Івано-Франківському Богословському Університеті. Директором цього Інституту в липні 2013 року Архиєпископ і  Митрополит  Володимир (Війтишин) призначив митр. прот. д-ра Олега Каськіва, синкела по духовенству  архієпархії та ректора семінарії.

На інститут постійної формації   покладено обов’язок постійно оживляти знання у священиків Івано-Франківської Архієпархії.

Програма закладу передбачає, що протягом п’яти років кожен священик поглибить свої знання з морального богослов'я, біоетики, подружнього права, сповідництва, місіології,  стратегії УГКЦ 2020, способів сучасного душпастирювання та детально ознайомиться із сучасними викликами, які стоять перед Українською Греко-Католицькою Церквою.

Постійна формація - це засіб кращого душпастирювання, кращого навчання та кращого свідчення Христа в різних обставинах нашого життя.