8,5 млн. католиків з усього світу відвідали Рим з нагоди Року віри
  • Срд, 20/11/2013 - 10:58

За останні 13 місяців більше ніж 8,5 млн. католиків з усього світу здійснили паломництво до Риму з нагоди Року віри, повідомив 18 листопада 2013 р. у Ватикані архиєпископ Ріно Фізікелла, президент Папської ради з нової євангелізації. Спеціальний Рік, присвячений поглибленню і переказу віри, почав в Церкві 11 жовтня 2012 р. Бенедикт XVI, а завершить 24 листопада 2013 р. - у свято Христа Царя - Папа Франциск.

Тематика Року віри повинна була посприяти зростанню віри, християнського та церковного життя, особливим чином в колись католицьких, а зараз секуляризованих, країнах Західної Європи. Рік віри був задуманий, як можливість для теперішнього і нового навернення до Христа і місіонерської активності для нової євангелізації.

Архиєпископ Фізікелла звернув увагу, що іншим важливим чинником була дата, обрана Бенедиктом XVI для початку Року віри. 11 жовтня 2012 р. відзначалося 50- річчя відкриття II Ватиканського Собору та 20 - річчя публікації Катехизму Католицької Церкви.

Підсумовуючи цей особливий час, голова Папської ради нагадав, що в рамках Року віри в Ватикан були запрошені численні групи: семінаристи, молодь, церковні рухи та об'єднання, сім'ї. Пройшли літургії, паломництва, конференції, концерти і виставки.

Після Року св. Павла та Року священства, Рік віри був третьою ініціативою понтифікату Бенедикта XVI. Вперше Рік віри був проведений з ініціативи Павла VI в 1967 році і був приурочений до святкування 1900-річчя мученицької смерті святих апостолів Петра і Павла.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va