89,4% громадян Хорватії за внесення в Конституцію визначення сім’ї як союзу чоловіка і жінки
  • Суб, 11/05/2013 - 11:26

Відповідно до соціологічного дослідження агентства соціологічних та маркетингових  досліджень Hendal, 89,4 % громадян Республіки Хорватія підтримують ініціативу громадської ініціативи «U ime obitelji» про внесення визначення сім’ї як життєвого союзу одного чоловіка і однієї жінки в Конституцію Республіки Хорватія.

 

Ініціативу створили політично активні католики Хорватії, які стурбовані спробами ліберальної влади законодавчо підірвати інституцію традиційної сім’ї через запровадження різних альтернативних «сімей» – гомо-«сімей», полігамії, поліандрії  і тому подібного.

 

Громадська ініціатива «U ime obitelji» збирає підписи громадян під вимогою проведення загальнонаціонального референдуму, який би поставив питання внесення в Конституцію країни традиційного визначення сім’ї. Через таке внесення активісти сподіваються законодавчо захистити традиційну сім’ю – батьків і дітей та суспільство загалом.

 

Дотепер цю ініціативу підтримала Католицька Церква в Хорватії та протестантські деномінації цієї країни, а також частина консервативних партій та декілька визначних бізнесменів.

 

За матеріалами хорватських ЗМІ