9 причин, через які некатолики відмовляються від контрацепції
  • Срд, 17/01/2018 - 11:26

Тепер від протизаплідних таблеток (та інших форм контрацепції) відмовляються не лише католики. Які причини для цього? Чому жінки, які не є релігійними, більше не хочуть «контролювати» дітородну сферу, використовуючи контрацептиви?

Причина 1: Жінки розповідають про побічні ефекти контрацепції

Якби в рекламі протизаплідних засобів розповідали правду про їхню дію і ефект, то це звучало б приблизно так: «Таблетка – чудова, однак вона має побічні ефекти такі як: набирання надлишкової ваги, нудота, депресія, мігрені, що можуть вказувати на рак, а також відсутність сексуального збудження, тому ви навіть не отримаєте задоволення від сексу».

Багато неприємних, а навіть і болючих побічних ефектів у жінок викликають внутрішньоматкові пристрої, як наприклад, спіралі, діафрагми, кільця та ін.

Причина 2: Встановлено вплив контрацепції на розвиток раку грудей.

Тепер, коли в новинах все більше і більше говориться про те, що контрацепція впливає на розвиток раку грудей, жінки починають запитувати чому їм не говорили про це раніше…

«Пора переоцінити гормональні контрацептиви і нагадати лікарям, що вони повинні обговорювати з пацієнтами ризики і переваги тих препаратів, які вони приписують їм», - радить на сторінках журналу «Time» американський лікар.

Причина 3: Новини розповідають про вплив контрацепції на розвиток депресії.

Контрацепція також призводить до депресії, це вже не таємниця, і про неї розповідають все більше людей.

На сторінках «The New York Times» професор біології розповів, що «20-30% жінок, котрі приймають оральні контрацептиви, переживають депресію і змушені приймати медикаменти для боротьби з нею». Більше того, стало відомо, що внаслідок вживання контрацептивів не тільки жінки, але й як мінімум 3% опитаних чоловіків, зазначили, що переживають депресію.

Причина 4: Контарцепція впливає на схильність до самогубства.

Журнал «Time» пише про те, що згаданий вище ризик депресії включає і схильність до самогубства. Про це йдеться і в Американському журналі психіатрії.

«Абсолютний ризик самогубства, пов’язаний із горональними контрацептивами, є досі досить низьким», - пише «Time». Однак, коли датські дослідники розглянули причини смерті у обширному дослідженні, то виявили, що «серед жінок, котрі користувались гормональними контрацептивами нещодавно або на даний момент, ризик спроби вчинити самогубство був майже вдвічі більшим, ніж у жінок, котрі ніколи не використовували контрацептивів. А ризик самого самогубства був утричі більший».

Причина 5: Відомо про шалені прибутки, що стоять за продажем контрацепції.

Жінкам вже досить того, що їх використовують як пішаків у союзі між великими урядами та великими бізнесами.

Американець Пітер Швайцер, котрий вивчав питання контрацептивного законопроекту періоду президентства Обами, зазначив на сторінках «The Daily Beast»: «Найбільшу фінансову підтримку законопроекту адміністрації Обами надавали великі фармацевтичні компанії, котрі в результаті виграють від його реалізації».

Причина 6: Жінки в країнах третього світу втомились від приниження.

Дуже часто західна еліта прагне викорінити бідність, викорінивши бідних людей. Африканські жінки вже втомились від того, що до них ставляться так наче ними – і їх сім’ями – мають керувати просвітлені європейці та американці, котрі начебто знають більше від них.

Одна з африканських активісток невпинно продовжує поширювати цю позицію. На її профілі у Твіттері вгорі закріплений допис: «Я – африканська жінка. Мені не потрібні безкоштовні презервативи, і не потрібна безкоштовна контрацепція. Мені не потрібні права на аборт. Мені потрібна освіта».

Причина 7: Контрацептиви впливають навіть на деградацію навколишнього середовища

Людські контрацептиви, які долають шлях із каналізації до природних стоків, мають катастрофічний вплив на рибу. Як дослідили швейцарські науковці, гормони, що містяться в контарцептивних таблетках, змінюють генетику риби, що спричиняє зміну її поведінки, включаючи те, що вона стає трансгендерною.

Причина 8: Жінки розповідають світові про своє рішення.

Так, жінки у зарозумілій Франції і нове покоління американок розповіли для журналу «Vogue», що покінчили з вживанням контарцептивів – причини для цього далеко не релігійні.

Причина 9: Форми природного планування сім’ї стають все більше популярними серед некатоликів.

Британське видання «The Guardian» опублікувало статтю, в якій розповідається про те, що «розмір» сім’ї можна визначати природнім шляхом.

Відповідно до Природного методу планування, на певні жертви має піти і чоловік, і жінка – однак ця жертва лише короткотривала.

І чому про це не говорили 50 років тому?..

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами aleteia.org