Аборціоністи в США підпалили католицький храм та осквернили дарохранильницю
  • Втр, 12/07/2022 - 15:54

Храм св. Йоанни де Шанталь у Бетесді, штат Мериленд, США став жертвою ненависті аборціоністів. Нападники осквернили дарохранильницю, а сам храм підпалили. Напад відбувся в ніч з суботи на неділю.

Парох церкви опублікував відеозапис нападу. З огляду на шкоду, яку завдала пожежа, у храмі стало неможливо відправляти Літургію. Відправу перенесли до парафіяльної школи.

Як розповів парох о. Самуель Джізе, нападники увірвались до храму вночі, поперевертали фігури святих, позривали станції Хресної дороги, осквернили табернакулюм і намагались підпалити храм.

«На мою думку, цей напад спричинений позицією Церкви щодо питання життя – коли воно починається і що його слід оберігати», - додав він.

Тієї ж ночі у Бетезді відбулись напади на ще дві церкви методистів. Один із них намагались підпалити, а поруч з другим розтрощили кам’яні таблиці.

Сполученими Штатами проходить хвиля ненависті з боку людей, які хочуть безкарно вбивати ненароджених дітей. Впродовж кількох тижнів вони нападають на храми та центри для допомоги вагітним. Вони не хочуть погодитись з приписами багатьох штатів, що за вбивство ненародженої дитини передбачають покарання.