Аcія Бібі мріє про зустріч з Папою Франциском
  • Втр, 03/03/2020 - 16:28

Я пробачила всіх, хто погано ставився до мене. Я хочу, щоб фанатизм зник і більше нікому в Пакистані не довелося страждати через несправедливий закон про богохульство. Асія Бібі розповіла про це під час перебування в Парижі, де представила свою книжку «Нарешті вільна». Католичка, яка провела у в'язниці десять років, розповіла, що зараз найбільше піклується про майбутнє своїх дітей та мріє зустрітися з Папою Франциском.

Після звільнення Асія Бібі та її сім’я отримували річний притулок у Канаді, де вона живе із зміненим іменем. Попри це їй погрожують ісламські фундаменталісти, які вимагають її смерті. Під час зустрічі з президентом Макроном вона попросила, щоби Франція стала для них гостинним домом. «Я підтверджую, що президент запевнив мене, що його країна готова надати нам притулок. Я досі замислююся, що зробити. Зараз, перш за все, я намагаюся відновити здоров’я, яке сильно похитнула в’язниця», – зізнається жінка.

На запитання, як їй вдалося пережити ці десять важких років, вона відповідає, що Бог був з нею і різними способами зміцнював її, і врешті зробив її життя чудом. «Цей час був своєрідним випробуванням у моєму житті. Найважче було розлучатися з дітьми, не бачити, як вони виростають. Я вийшла з цього випробування з перемогою, зміцнена у вірі», – каже Асія Бібі. Вона розповідає, що хоче активно долучитися до боротьби за права пакистанців, яких дискримінували через закон про богохульство. Вона розраховує, що в цьому їй допоможуть засоби масової інформації так само, як їй допомогла французька журналістка, яка оприлюднила її історію та мобілізувала міжнародну думку для боротьби за її звільнення. Саме з Анною-Ізабель Толлет, яку вона називає своїм ангелом, Асія Бібі написала книжку «Нарешті вільна».