Афганістан: парламентарій вимагає страчувати мусульман, які приймають християнство
  • Втр, 10/09/2013 - 11:33

Депутат афганського парламенту Назір Ахмад Ханафі запропонував страчувати мусульман, які приймають християнство. Таким чином Ханафі, що є за сумісництвом казієм (ісламським суддею) сподівається зупинити поширення християнства в країні.

Консервативний парламентарій виступив з цією законодавчою ініціативою після того, як в афганській пресі з'явилися повідомлення про зростання числа християн в країні.

Ханафі, що представляє провінцію Герат, вважається одним з найавторитетніших правознавців в Афганістані і очолює законодавчу комісію парламенту.

«Перехід з ісламу в християнство є, з точки зору шаріату, злочином і повинен бути покараний смертю», - завив Ханафі .

У ході парламентських дебатів депутат Абдул Латіф Педро заявив, що навернення у християнство є «результатом присутності в Афганістані Сполучених Штатів», які «мають  довгостроковий план руйнування афганської культури». Частиною цього плану, вважає парламентарій, є «навернення афганців в християнство».

Зі свого боку, спікер афганського парламенту Абдул Рауф Ібрагімі засудив всі спроби «християнського прозелітизму» в Афганістані і доручив Національному комітету безпеки «уважно стежити за ситуацією».

Раніше на афганському телебаченні був показаний сюжет про афганських біженців в Індії, які прийняли християнство і утворили «Церкву афганців». Автори репортажу вимагали смертної кари для лідера цієї громади.

За матеріалами www.blagovest-info.ru