Афганський дипломат закликав карати смертю за навернення на християнство
  • Срд, 18/09/2013 - 22:49

На думку дипломата Назіра Ахмада Ханафі, тих афганців, які навернулися в християнство, за законами шаріату треба засуджувати до смертної кари. Це б мало запобігти швидкому зростанню християн серед населення цієї країни, про що нещодавно повідомила місцева преса. Посол парламенту вважає, що смертним вироком треба карати і тих афганців, що живуть за межами країни. У цьому контексті він згадав про афганську християнську громаду в Індії.

«Громадяни Афганістану продовжують навертатися на християнство в Індії. Це образа ісламського закону і, згідно з Кораном, цих людей треба засудити до смертної кари». Раніше, інший афганський парламентарій сказав, що в Індії, де мешкають тисячі біженців з Афганістану, заснували християнську спільноту під назвою «Церква афганців» (Church of Afgans), до якої запрошують усіх мешканців Кабула.

Серйозно поставитися до швидкого зросту навернень закликав і спікер Афганістану Абдул Рауф Ібрахімі. Він засудив всі дії «християнського прозелітизму», вбачаючи в ньому, як і ісламські лідери, загрозу для країни.

Останнім часом «Ісламська рада Афганістану (The Islamic Council of Afganistan)» з неспокоєм повідомила президента Афганістану, що зростає кількість іноземних працівників, які є християнами. Згідно з інформацією місцевої преси, навіть деякі депутати таємно стали  християнами.

За матеріалами: http://info.wiara.pl