«Агресія Росії проти України триває століттями», – австралійські єпископи в листі до Глави УГКЦ
  • Пон, 16/05/2022 - 21:55

Архиєпископ Марк Кольрідж, Президент Австралійської єпископської конференції, надіслав на адресу Блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, листа солідарності, у якому австралійські єпископи називають геноцидом російську агресію проти України.

«Це не просто локальний конфлікт у якійсь далекій країні. Він несе серйозні наслідки для Європи і для всього світу, навіть для Австралії. Це не просто боротьба за демократію проти авторитаризму; це битва за свободу проти рабства, за правду проти брехні, за життя проти смерті, за добро проти зла. У такій битві Церква не може залишатися нейтральною, саме тому ми пишемо вам, щоб висловити нашу безумовну солідарність з вами і вашим народом», – йдеться у листі очільника австралійського католицького єпископату.

Російське вторгнення в Україну єпископи Австралії виразно називають «геноцидом, що відповідає давній моделі заперечення права України на існування. Але Україна існує, вона вистояла всупереч усім намаганням її знищити. Той самий незламний дух виявляється і зараз, коли український народ протистоїть агресору, – і це сильно надихає всіх нас».

«Ми молимося від усього серця, щоб Богородиця оберегла Україну, як оберігала її в минулому. Нехай український народ розгромить наступ сил темряви силою її воскреслого сина, і нехай переможе істина, свобода і життя», – завершують свого листа католицькі єпископи Австралії.