Академік знову звернувся в прокуратуру з приводу догналівців
  • Срд, 12/02/2014 - 22:34
Прокуророві
у Львівській області
 
Копії:
Голові міграційної
служби України
 
Начальнику управління міграційної
служби у Львівській обл.
Полковнику Скибі
 
 

Прошу розглянути питання про здійснення службового розслідування на предмет каригідної  бездіяльності начальника міграційної служби у Львівській області полковника Скиби Ярослава. На території України, безпосередньо у Львівській області, група осіб із Словацької і Чеської Республік, у кількості 26 осіб уже впродовж кількох років знаходяться  в Україні, порушуючи законодавство про час і умови перебування. Ця група іноземців об’єдналась у догналівську секту  (за прізвищем їх вожака Догнала), самопроголосила себе якоюсь правовірною греко-католицькою церквою, провокує і залучає у своє утворення, ніде не зареєстроване, громадян України.

Прийняті чотири судові ухвали різних інстанцій про незаконне перебування на території України громадянина Чеської Республіки Антоніна Догнала (самопроголосив себе патріархом ним же проголошеного Візантійського  Вселенського патріархату) і його  депортацію, на неодноразові звернення громадян України до начальника міграційної служби у Львівській області полковника Скиби, жодної дієвої реакції, окрім некваліфікованих відповідей. Відсутні дозвільні документи на перебування ще на 25 осіб із Словаччини і Чехії, відносно яких не порушено жодних адміністративних проваджень з метою їх депортацій, можна вбачати у цих діях чи бездіяльності умисне покривання усіх правопорушень, що веде за собою відкриття службового, або й кримінального провадження.

Пане Прокуроре, якщо ще існує у нашій країні хоч трішечки правопорядку, то вимагаю від Вас порушення службового чи  кримінального провадження за умисне покриття правопорушень і бездіяльність щодо начальника управління міграційної служби у Львівській області полковника Скиби Ярослава і заодно порушити справу про депортацію словацьких і чеських громадян, які тривалий час незаконно, з метою дестабілізації суспільного спокою, перебувають на території України, зокрема у Львівській області.

Додаю:

  • рішення судів,
  • документи про їх відлучення від Церкви,
  • лист до начальника міграційної служби

Директор Інституту народознавства НАН України,  

Степан Павлюк професор, академік НАНУ