Акт посвячення світу Фатімській Богородиці
  • Втр, 13/05/2014 - 11:26

Минулого року, у неділю, 13 жовтня папа Франциск з нагоди Марійного дня віддав під опіку Фатімської Богородиці цілий світ. Акт посвячення був написаний власноручно понтифіком і ось його текст:

«Благословенна Діво Маріє з Фатіми, знову і знову дякуючи за Твою материнську присутність, приєднуємо наш голос до голосу всіх поколінь, які називають Тебе «благословенною». Святкуємо в Тобі великі діла Бога, Який ніколи не втомлюється з милосердям схилятись над людством, що страждає від зла та зранене гріхом, щоб його зцілити та спасти. Прийми з материнською прихильністю акт посвячення, який сьогодні з довірою складаємо перед Твоїм образом, для нас дуже дорогим.

Ми впевнені, що кожен із нас цінний у Твоїх очах і Тобі не є чужим ніщо з того, що живе в наших серцях. Прагнемо, щоб ти звернула на нас Твій ніжний погляд, щоб ми отримали потішаючу ласку Твоєї усмішки. Оберігай наше життя в Твоїх руках, благослови і зміцни кожне прагнення добра; оживи і зміцни віру; підтримай та роз’ясни надію; надихни і пожвав милосердну любов; провадь усіх нас дорогою святості.

Навчи нас Своєї любові і особливого уподобання до найменших та вбогих, до знедолених і страждаючих, до грішників та загублених серцем: збери усіх під Твій покров і всіх віддай Твоєму улюбленому Синові, Господу нашому Ісусові. Амінь».

Джерело: www.catholic-media.org