Активіст про зачистку Майдану «Беркутом» 11 грудня: Сьогодні я повірив у Бога
  • Чтв, 12/12/2013 - 15:48

Коли «Беркут» прорвався за барикади і почав відтісняти людей, які почали молитися під звуки церковних дзвонів, у цей момент я повірив у Бога.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Федір Сівцов (Fedor Sivtsov).

Зокрема, він зазначив:
«Сьогодні зі мною сталися три речі.

1. Я повірив у Бога

Коли «Беркут» прорвався за барикади і почав відтісняти людей, коли жінок і дітей зібрали на сцені, а тих, хто не міг там вміститися − навколо. І люди молилися і трималися з останніх сил, щоб не заплакати від безсилля і страху. Як раптом вночі пролунав дзвін. І цей дзвін означав надію.

У цей момент я повірив у Бога.

2. Я став націоналістом

Коли я побачив цих солдатів − моїх співвітчизників, тих, хто має уособлювати закон, тих, хто має захищати закон в моїй країні. Виконуючи тупий жахливий наказ, який захищає інтереси тільки однієї людини − президента сусідньої держави (нашого президента в цій країні все одно ніхто не визнає), вони йшли на мирних демонстрантів − дітей, жінок, старих і їм було все одно.

Коли зі сцени пролунав крик − «Нас почули! З Усього Києва до нас їдуть люди!». Коли я озирнувся й на місці пустиря побачив нескінченний потік людей − українців, небайдужих до долі своїх співгромадян. Прості співвітчизники вийшли на захист мирного населення.

У цей момент я став націоналістом.

3. Я звільнився від страху

Коли вони з усіх боків оточили площу і тіснили нас. Коли їх сил не вистачило, коли ми, навалившись натовпом, змогли дати їм відсіч, і якщо не відтіснити, то хоча б утримати потік цих тварюк.

У цей момент я звільнився від страху.

 

Повір, я далеко не найсміливіший чи найбезрозсудніший в цій країні.

Але сьогодні я знову вийду на Майдан. За цю ніч, за цих людей, за гордість бути єдиною згуртованою нацією − за ту гордість, яку ми відстояли сьогодні вночі.

І я закликаю тебе позбутися сумнівів і страху і вийти зі мною.

З нами Бог, з нами честь і сила, з нами ЛЮДИ! З нами − Україна.

Разом − до перемоги!
І ще − Слава Україні!».

За матеріалами: http://zik.ua