Активна праця капеланів Львівської Архиєпархії
  • Срд, 05/09/2018 - 15:15

У різноманітних закладах освіти міста Львова: школах, інтернатах, академіях, університетах, розпочався Новий навчальний рік. Активними учасниками урочистостей були і капелани Львівської Архиєпархії. Ось деякі з висвітлених подій.

1 вересня 2018 року, в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся урочистий ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові.

Близько п’яти сотень вихованців військового вишу, які успішно склали вступні екзамени та стали курсантами навчального закладу, зробили перший крок до фахового здобуття професії Захисника Вітчизни — присягнули на вірність українському народові. На урочистості привітати першокурсників зі святом прибули також і військові капелани. Після складання першокурсниками Присяги Голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви, настоятель Гарнізонного храму святих Петра і Павла отець Стапан Сус благословив та окропив їх свяченою водою.

1 вересня 2018 року Навчальний центр Військової служби правопорядку Збройних сил України відзначає свою 1-у річницю з дня створення.

З часу створення Навчального центру минув рік. Навчальний центр створений, як перспективна база підготовки військовослужбовців майбутньої Військової поліції українського війська. Привітати з урочситим святом наших воїнів завітав капелан о. Всеволод Семененко, священнослужитель Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла. З уст священика лунали слова заохочення до чесної служби на благо Українського народу, а також молитва-благословення.

1 вересня 2018 року на головному плацу Ліцею імені Героїв Крут з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулись урочистості початку нового навчального року. 

Юнаки, дехто з яких завершив лише восьмий клас у загальноосвітній школі, будуть вивчати основні ази військової справи, а також інтенсивно працюватимуть над своєю фізичною формою. Під час урочистостей капелан ліцею о. Володимир Адамчук поблагословив хлопців та дав їм духовні настанови для успішного навчання. На заході також були виступи творчих колективів. Не забули і про воїнів, які поклали своє життя на Сході України, віддаючи їм належну честь і шану.

Під опікою капеланства зустрічали новий навчальний рік і діти.

1 вересня у Ліцеї «Просвіта» ЛМР відбулося шкільне свято «SCHOOLFEST». На  святі усі мали змогу радісно провести активний день.

 

На початку о. Тарас Мисяковський, капелан Ліцею, привітав усіх із початком навчання та помолився молитву благословення на початок навчального року. Також з вітальним словом звернувся о. Роман Прокопець, голова місії «Центр Опіки Сиріт» ЛА УГКЦ, який вручив подяки Червінці Віталію та Брику Роману, гравцям футбольної команди «КОПА», за внесок у перемозі у VI Світовий кубок з футболу серед дітей під опікою (Hope for Mundial), а волонтери «Руки допомоги» провели активні ігри для учнів ліцею.

3 вересня о. Тарас Мисяковський благословив дітей на новий навчальний рік у НРЦ «Мрія» та НРЦ Святого Миколая, спільно із дітьми, батьками, вчителями помолився та побажав дітям плідного року та нових відкриттів.

3 вересня вихованці НРЦ «Мрія» молилися Божественну Літургію у Гарнізонному храмі. У стінах Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла щопонеділка о 18:00 служиться Свята Літургія за дітей-сиріт, дар батьківства, волонтерів, наставників та людей доброї волі. Головний капелан сиріт – отець Роман Прокопець, зазначив про важливість спільної молитви у храмі за дітей-сиріт: 

«Впродовж багатьох років спільнотою храму ми молимось за потреби сиріт і Господь показує нам плоди нашої молитви. Багато дітей були усиновленими, багато віднайшли своє місце і здобули бажану професію. Так і сьогодні четверо дітей з Навчально-Реабілітаційного Центру «Мрія» переходять під опіку і розпочинають новий етап самостійного життя. Бажаємо, щоб ті навики і вміння, які отримали від працівників, волонтерів та капеланів могли втілювати мудро у своєму житті на благо свого народу і на славу Божу».

Наприкінці Святої Літургії усі спільно помолилися молитву за дітей-сиріт, людей, які їм допомагають, вихователів. Опісля Літургії о. Роман, волонтери та діти мали змогу провести спільно час за теплими розмовами та посмакувати піцу.

З 17 вересня 2018 року щопонеділка відбуватимуться зустрічі волонтерів. Детальнішу інформацію очікуйте згодом на сайті ЦОС.

Капеланство.info