“Актуальність у капеланському служінні постійно зростає”, – отець Любомир Яворський
  • Суб, 26/11/2016 - 09:15

Військовий капелан отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, завершив відвідини військових та капеланів УГКЦ, що зараз перебувають на служінні в зоні АТО. 

Візит на Схід України тривав від 21 до 24 листопада 2016 року. Протягом цього часу священик відвідав військових капеланів УГКЦ та військовослужбовців різних бригад і військових частин, що зараз перебувають в зоні АТО.

“Метою моєї поїздки було ознайомитися з потребами капеланів та військових, які є на місцях, – розповідає капелан. – Ми отримуємо багато запитів від військовослужбовців щодо направлення наших капеланів у конкретні бригади і конкретні військові частини. Тож зараз, щоби відповісти на ці запити від Збройних сил України, мусимо додатково готувати священиків до служіння військовослужбовцям. Актуальність у капеланському служінні постійно зростає”.

Перебуваючи на Сході України, отець Любомир служив Божественні Літургії разом із військовими капеланами в каплицях, які були збудовані за участі Департаменту в зоні АТО, провадив спільні молитви та зустрічі з українськими військовими. Загалом на сьогодні в зоні бойових дій маємо 21 таку каплицю.