Алеппо, Святі Двері будуть відкриті в руїнах парафії
  • Пон, 16/11/2015 - 12:34

13 грудня, через кілька днів після офіційного відкриття Ювілейного Року Божого милосердя, в сирійському місті Алеппо, яке називають «містом мучеником», і яке є  під облогою від 2012 року, на парафії Святого Франциска будуть відкриті Святі Двері.

Як зазначає газета «Аввеніре», вибране місце є дуже символічним, тому що 25 жовтня минулого року церква Святого Франциска була обстріляна з гранатомета. Якщо би бомба вибухнула не назовні, але всередині храму, де саме служилась Свята Меса, було б все зруйновано. Все-таки вибух розірвав купол і семеро людей були легко поранені. Храм святого Франциска – єдиний у регіоні храм, придатний для використання і на даний час є притулком для багатьох вірних.  

Сьогодні, з 30 храмів в Алеппо, що діяли до початку військових дій, половина знищені або недоступні. Незважаючи на це, сотні вірних перетинатимуть Святі Двері в сирійському місті. Апостольський Вікарій Алеппо, францішканин о. Джордж Абу Хазен, сказав, що ця війна буде виграна "молитвою, солідарністю між нами та милосердям». З нагоди Ювілею будуть відкриті двоє інших Святих дверей в Сирії – в Дамаску та в Латакії.