Церква

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 17:33

    23 квітня медичні капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ відвідали Національний реабілітаційний центр UNBROKEN. Священнослужителі мали нагоду почути про реабілітацію не лише фізичну, але й про близьку їм — ментальну.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:45

    Переслідування християн на окупованих територіях мають системний характер і тривалість окупації прямо пов’язана із загрозою для українських церков. Голова Державної служби етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський в ефірі Громадського радіо повідоми про вбивство щонайменше 40 пасторів і священників та викрадення сотень служителів. Також у період повномасштабної війни росіяни знищили чи пошкодили понад 630 культових споруд.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:39

    Століттями великі католицькі богослови висловлювали різні думки щодо точних деталей повстання пророкованого Антихриста та його зв’язку з відбудовою Єрусалимського храму.

    У попередній статті зазначалось, що Антихрист прийде «у всій силі, ознаках і неправдивих чудесах», так що він зможе переконати багатьох поклонятися йому. Святий Павло описує його так:

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:30

    На основі біблійних текстів прийнято вважати, що початок кар'єри Антихриста «буде скромним і невідомим». Однак, завдяки його силам спокуси, його влада, завоювання і вплив будуть зростати, поки не призведуть до всесвітнього панування.

    У своїй книзі «Царство Христа і навернення єврейського народу» о. Деніс Фейхі дає огляд того, що є достовірним, ймовірним і невизначеним щодо Антихриста.

    Реальна людська особистість

    Безсумнівно, що Антихрист буде одним чоловіком, однією людською особистістю.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:29
    «Винахід» Святого Року в 1300 році: походження та причини незабутнього року.
     

    Вечір 1 січня 1300 року. Вулицями Риму здіймається гамір, який стає все гучнішим і гучнішим. Багато людей біжать, швидко ступають: вони прямують до базиліки Святого Петра. Чоловіки і жінки, окрилені надією, прагнуть якнайшвидше потрапити туди. Опинившись там, вони чекають. Гамір переростає в галас. Римляни вимагають, щоб Папа надав повний відпуст.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:26

    Папа Франциск звернувся з коротким відеопривітанням до спільноти дієцезії Термолі, що готується приймати перегринацію статуї Пресвятої Богородиці з Фатіми, заохочуючи відкрити свої серця та домівки на її присутність.

     

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 16:23

    27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом — «Преображення України шляхом надії, зцілення та солідарності».

    Учасниками події будуть представники усіх деканатів.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 15:46

    Середина квітня в Харкові спекотна і суха. Особливо це відчутно на площі перед центральним залізничним вокзалом. У Києві війна нагадує про себе сиренами повітряних тривог та звуками роботи ППО. У Харкові, на перший погляд, — теж. Однак за пів дня перебування в місті наївний киянин розуміє, що тривога тут постійно, а гучні «бахи», які час до часу чуєш — не робота ППО, а розриви російських ракет.

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 14:31

    Посиленим закликом до молитви за країни, що перебувають у стані війні, зокрема, за Україну, «яка дуже страждає», закликом до молитви за мир завершилася зустріч Папи Франциска з паломниками в останню середу квітня.

     

    Подвійним закликом не забувати про «багатостраждальну Україну» та молитися за мир Папа Франциск завершив свою середову зустріч з паломниками, яка 24 квітня 2024 р. відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані. Привітавши, як звичайно, молодь, хворих, похилих віком і молодят, Святіший Отець, промовляючи експромтом, без заздалегідь приготованого тексту, сказав:

  • Середа, Квітень 24, 2024 - 12:43

    Завершивши протягом попередніх катехиз представлення так званих кардинальних чи головних чеснот, вчення про які не є виключно християнською спадщиною, в рамках циклу повчань про вади та чесноти Папа Франциск перейшов до представлення життя у Святому Дусі, роблячи впровадження до представлення богословських чеснот.

     

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 17:31

    З нагоди іменин польського блаженного о. Єжи Попелюшко згадаємо кілька фрагментів проповідей, яку він виголошував у костелі св. Станіслава Костки у варшавському районі Жолібож. Хоча ці слова о. Єжи сказав у 1980-х – вони не втрачають своєї цінності сьогодні...

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 16:39

    Усім, хто повторює кліше московської пропаганди, кажемо: там, де приходить російський окупант, зникає гідність, свобода, зокрема й релігійна. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 114-й тиждень великої війни, яку Росія принесла на нашу мирну українську землю.

  • Вівторок, Квітень 23, 2024 - 16:30

    У декларації за підсумками весняної пленарної асамблеї 2024 року члени Комісії єпископатів Європейського Союзу діляться думками про значення розширення союзу, наголошуючи на двосторонньому характері цього процесу.

     

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:18

    У контексті Дня Землі 2024 року Папа Франциск через соціальну мережу «Х» нагадав про те, що ми покликані передати майбутнім поколінням не лише матеріальні багатства, але й планету та мир на ній.

     

    «Наше покоління залишило в спадок великі багатства, але ми не зуміли зберегти планету й не бережемо мир. Ми покликані стати ремісниками й будівничими спільного дому, Землі, що “котиться в руїну”. #EarthDay»

    Таким постом у соціальній мережі «Х», який з’явився у понеділок, 22 квітня 2024 р., Папа Франциск приєднався до відзначення Дня Землі.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:15

    Цього року УГКЦ вшановує пам’ять святого Юрія Переможця 23 квітня. У першу неділю після цього свята Львів традиційно відзначить День міста.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:07

    Щороку Акція солідарності німецьких католиків з людьми Центральної та Східної Європи «Renovabis» організовує кампанію з нагоди Пʼятидесятниці, під час якої збирає пожертви на благодійні проекти. Цього року в центрі уваги кампанії, запрошеними гостями якої є представники України та Боснії і Герцеговини, є миробудування.

     

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 18:02

    «Учні, які слідували за Ісусом, мали інше завдання. Господь віддаляв їх від політичного контексту, пропонуючи, щоб вони служили ближнім, не дивлячись на оплату, соціальне положення, відношення, пошану, походження, тощо. Ісус вказував своїм апостолам шлях духовного життя, дорогу служіння ближнім. Словом, Син Божий виховував своїх учнів для служіння іншим людям, щоб витривати в доброму до кінця життя й отримати нагороду в небі!» На цьому наголосив архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк у п’яту неділю Великого посту, 21 квітня 2024 року.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 17:39

    21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя. Зустріч відбулася у приміщенні Патріаршої курії біля Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 15:54

    Приймаючи на аудієнції Братів християнської освіти, Папа Франциск відзначив їхнє служіння в середовищах, де мрії дітей і молоді часто розбиті важкими життєвими ситуаціями, закликаючи допомагати наново оживляти ці мрії та прямувати до їх здійснення.

     

  • Понеділок, Квітень 22, 2024 - 15:48

    З 15 по 19 квітня тривали щорічні спільні реколекції священників єпархії Святого Володимира Великого в Парижі й Апостольського екзархату в Німеччини і Скандинавії. Під проводом владики Максима Рябухи, єпископа-помічника Донецького екзархату, салезіанина, душпастирі розмірковували над тим, як бути добрим священником у час, коли на Батьківщині йде війна, що спричиняє багато викликів не лише в пасторальному служінні українцям у країнах Західної Європи, але і в особистому духовному житті.

Сторінки