Цікавинки

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 17:33

    Багато хто знає Ferrero Rocher за її популярні шоколадні цукерки з лісовим горіхом, але зв’язок компанії з Богородицею з Лурду менш відомий.

    Мікеле Ферреро, засновник компанії та ревний католик, мав глибоку побожність до Пресвятої Діви Марії та хотів вшанувати її своєю роботою. Повідомляється, що він назвав свою компанію “Rocher” на честь скельного ґроту Rocher de Massabielle, який позначає місце, де Діва Марія явилася святій Бернадетті в Лурді, Франція.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 17:03

    Папа Бенедикт XVI народився 16 квітня 1927 року в Німеччині. Цьогоріч йому було б 97 років.

    У його день народження нагадуємо шістнадцять прекрасних цитат, які варто запам'ятати...

    1. Якщо у Твоєму житті немає Бога, то й усе інше не спрацює. Це так, неначе неправильно застібнути перший ґудзик: далі всі інші також будуть погано застібнуті, і доведеться починати знову від верху.

  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 11:59

    З нагоди 10-тої річниці свого існування, 29 квітня Фонд Святого Піо в Сполучених Штатах оприлюднить 10 фотографій Святого Піо з П’єтрельчіни, більш відомого як Падре Піо, які ніколи раніше не бачили.

    Відверті зображення показують італійського священника, який відправляє Літургію, заглиблений в молитву, а також у легкі моменти сміху, які рідко вдавалось зафіксувати під час життя монаха. Директор фонду Лучано Ламонарка виявив фотографії, коли відвідав студію фотографа Еліа Салето, інформує CNA.

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 13:12
    Шофар, баранячий ріг, що використовується в єврейській традиції для сповіщення про початок певних священних свят, лежить в основі слова «ювілей». Звучання цього інструменту пов'язане з найважливішими епізодами історії спасіння: від жертвоприношення Авраама до проголошення Десяти Заповідей. Рабин Ді Сеньї: «Із Йовеля випливає соціальне послання про справедливість і рівність».
     

    Paolo Ondarza - Ватикан

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 15:58

    Паломницька Ікона Божого Милосердя розпочала свою мандрівку країнами світу, в рамках приготування до Ювілею двохтисячоліття Відкуплення, що відзначатиметься у 2033 році.

     

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 14:57

    З того моменту у мене більше немає сумнівів: Бог існує. І саме йому, Каролю, вдалося мене в цьому переконати. Саме тоді, коли він уже не міг говорити…

    Я була атеїсткою. Ігнорувала Бога, Церкву і, звісно, Папу. Попри те, що він здавався одним із нас, я сприймала його як упертого старого, який вірить у те, чого взагалі не існує.

    «Не знаю, чому я почала стежити за цими новинами»

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 14:28

    2 квітня виповнюється 19 років із дня смерті Івана Павла ІІ. З цього приводу ми публікуємо кількадесят фактів і думок, пов’язаних із відходом Папи.

  • Понеділок, Квітень 1, 2024 - 16:25

    Традиційно у Великодню ніч у Католицькій Церкві відбувається хрещення дорослих. Цьогоріч у Франції це таїнство прийняли понад 7 тисяч дорослих. Цікаво, що ця цифра зросла не лише на 31%. від минулого Великодня, але подібний процес відбувається довше – кількість катехуменів тепер на 120 % більша, більш ніж десятиліття тому. Здається, що все суперечить культурним тенденціям, які наголошують на недосконалості інституції Церкви.

  • П'ятниця, Березень 29, 2024 - 17:51

    У Львові відбудеться триденний курс «Теологія Тіла: Про що розповідають наші тіла».  

    Красу і глибину навчання св. Івана Павла ІІ, відомого як Теологія Тіла, просто і зрозуміло допомагає пізнавати українською мовою доктор теології Орися Уська.

    Коли: 5-7 квітня 2024 р.

    Де: Львів-Брюховичі, Реколекційно-відпочинковий центр «Світлиця», вул. Широка, 4

    Вартість: 3000 грн.

    Запрошуємо тих, хто шукає і цінує Добро, Правду і Красу!

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 15:22

    25 лютого 2004 року «Страсті Христові» вперше вийшли на екрани кінотеатрів Сполучених Штатів, якраз перед Великоднем.

    Сюжет, заснований головним чином на чотирьох Євангеліях (від Матвія, Марка, Луки та Івана), показує останні години Ісуса, сповнені страждань, смутку та болю, його криваву жертву заради досягнення спокути людства. Що відрізняло цю постановку від інших подібних фільмів, так це реалістичність і грубість сцен, а також олюднення Ісуса Христа.

    Скрізь несподіваний успіх

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 14:39

    По завершенні Октави Пасхи артефакт буде виставлений у музейній частині базиліки. До 1884 року його передзвін лунав із найвищої точки центральної частини Риму.

  • Субота, Березень 23, 2024 - 16:12

    На Великдень площа Святого Петра перетвориться на великий сад. Квіти та рослини з Голландії та Італії прикрашатимуть площу впродовж Великого Тижня – основоположного моменту всього літургійного року, повідомило Губернаторство Держави Ватикан.

  • П'ятниця, Березень 22, 2024 - 17:44

    Хай цей образ славити людська душа не перестане,

    Хай зі шаною кожен перед ним стане,

    Хай зі серця кожного хвала Божому Милосердю лине

    Тепер, і на віки вічні, і щогодини

    Щоденник с. Фаустини Ковальської, 1

  • Середа, Березень 20, 2024 - 12:37

    Фігура св. Йосифа, яка супроводжувала Бенедикта XVI впродовж останніх 10 років його життя, тепер буде доступна для поклоніння в римській базиліці Сант Андреа делле Фратте. Літургію з нагоди передачі скульптури вчора ввечері очолив кардинал Курт Кох, Префект Дикастерії єдності християн. Він також виголосив лекцію про роль Богородиці у вченні німецького Папи. А про значення постаті св. Йосифа розповів о. Федеріко Ломбарді, очільник Фонду Йозефа Ратцінґера.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 15:54

    Ватикан вирішив, що ніщо не перешкоджає відкриттю справи про канонізацію Ніньї Руїс-Абад, 13-річної дівчинки, яка померла в 1993 році на Філіппінах і чия могила стала місцем паломництва.

    16 березня ватиканська інформаційна агенція Fides повідомила, що Ватикан надав «nihil obstat» («ніщо не перешкоджає») для початку канонізації Руїс-Абад, яка зараз вважається «Слугою Божою», а це перший крок до святості. Якщо філіппінку визнають святою, вона стане однією з наймолодших в історії.

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 13:37

    Журналіст EWTN нещодавно зробив фото, на якому зображені мощі св. Томи Аквінського, які транспортують до Аббатства Фоссанова на пасажирському сидінні джипа. Це фото було зроблено 7 березня 2024 р. на вулицях Приверно, Італія, і невдовзі стало «вірусним».

    Процесія відбулася на згадку про 750-річчя смерті святого 7 березня 1274 року в абатстві Фоссанова, де також була знайдені мощі, пише churchpop.

    Очолив процесію єпископ Маріано Крочата з єпархії Латина-Терачина-Сеце-Пріверно.

  • Середа, Березень 6, 2024 - 12:45
    У Ізраїлі археологи виявили рідкісну монету віком у 2 тисячі років, на якій викарбувано ім’я “Елеазар Священник”, що відсилає до біблійного періоду за століття до народження Христа, підкріплюючи історичні зв’язки з релігійним лідерством того часу.
     
    У ході розкопок біля печери в природному заповіднику Мазук Ха-хетекім, археологи Ізраїльської антикварної влади (IAA) виявили цю унікальну монету, яка датується часами повстання Бар Кохби (132-135 рр. до н.е.) – єврейського опору римському пануванню.
     
  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 13:15

    Під час піших прогулянок на півночі Ізраїлю, 45-річний Ерез Аврахамов, відпочиваючи від служби в резерві ЦАХАЛу, натрапив на незвичайну археологічну знахідку – печатку ассирійського періоду, що датується часами Храму Соломона. Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianheadlines.com.

    Нещодавно, користуючись сонячними днями, Ерез Аврахамов вирішив провести час на природі в заповіднику Потік Табор на півночі Ізраїлю. Його увагу привернув предмет глибокого оранжевого кольору, що лежав на землі.

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 15:29

    У культурі, де сім’я зазнає нападів, а любов часто плутають з похіттю, може бути важко зрозуміти, як виглядає благочестива любов у наших стосунках — чи то на побаченнях, у шлюбі чи вдома.

    Ось 11 цитат святих про кохання та стосунки.

    Св. Тереза з Калькутти:

    «Легко любити людей далеких. Не завжди легко любити тих, хто поруч. Легше дати чашку рису, щоб вгамувати голод, ніж позбавити від самотності та болю когось нелюбого у власному домі. Принесіть любов у свій дім, бо саме звідси має початися наша любов одне до одного».

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 14:11

    День святого Валентина, свято кохання, яке відзначається 14 лютого, іноді помилково ставлять в один ряд з Гелловіном як ще один запозичений продукт англосаксонської культури. Тоді як насправді святий Валентин, згаданий у цей день у богослужбовому календарі, від імені якого походить назва свята, у 1496 році був проголошений папою Олександром VI (з роду Борджіа) покровителем закоханих.

    Язичницьке походження

Сторінки