Цікавинки

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 14:39

    По завершенні Октави Пасхи артефакт буде виставлений у музейній частині базиліки. До 1884 року його передзвін лунав із найвищої точки центральної частини Риму.

  • Субота, Березень 23, 2024 - 16:12

    На Великдень площа Святого Петра перетвориться на великий сад. Квіти та рослини з Голландії та Італії прикрашатимуть площу впродовж Великого Тижня – основоположного моменту всього літургійного року, повідомило Губернаторство Держави Ватикан.

  • П'ятниця, Березень 22, 2024 - 17:44

    Хай цей образ славити людська душа не перестане,

    Хай зі шаною кожен перед ним стане,

    Хай зі серця кожного хвала Божому Милосердю лине

    Тепер, і на віки вічні, і щогодини

    Щоденник с. Фаустини Ковальської, 1

  • Середа, Березень 20, 2024 - 12:37

    Фігура св. Йосифа, яка супроводжувала Бенедикта XVI впродовж останніх 10 років його життя, тепер буде доступна для поклоніння в римській базиліці Сант Андреа делле Фратте. Літургію з нагоди передачі скульптури вчора ввечері очолив кардинал Курт Кох, Префект Дикастерії єдності християн. Він також виголосив лекцію про роль Богородиці у вченні німецького Папи. А про значення постаті св. Йосифа розповів о. Федеріко Ломбарді, очільник Фонду Йозефа Ратцінґера.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 15:54

    Ватикан вирішив, що ніщо не перешкоджає відкриттю справи про канонізацію Ніньї Руїс-Абад, 13-річної дівчинки, яка померла в 1993 році на Філіппінах і чия могила стала місцем паломництва.

    16 березня ватиканська інформаційна агенція Fides повідомила, що Ватикан надав «nihil obstat» («ніщо не перешкоджає») для початку канонізації Руїс-Абад, яка зараз вважається «Слугою Божою», а це перший крок до святості. Якщо філіппінку визнають святою, вона стане однією з наймолодших в історії.

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 13:37

    Журналіст EWTN нещодавно зробив фото, на якому зображені мощі св. Томи Аквінського, які транспортують до Аббатства Фоссанова на пасажирському сидінні джипа. Це фото було зроблено 7 березня 2024 р. на вулицях Приверно, Італія, і невдовзі стало «вірусним».

    Процесія відбулася на згадку про 750-річчя смерті святого 7 березня 1274 року в абатстві Фоссанова, де також була знайдені мощі, пише churchpop.

    Очолив процесію єпископ Маріано Крочата з єпархії Латина-Терачина-Сеце-Пріверно.

  • Середа, Березень 6, 2024 - 12:45
    У Ізраїлі археологи виявили рідкісну монету віком у 2 тисячі років, на якій викарбувано ім’я “Елеазар Священник”, що відсилає до біблійного періоду за століття до народження Христа, підкріплюючи історичні зв’язки з релігійним лідерством того часу.
     
    У ході розкопок біля печери в природному заповіднику Мазук Ха-хетекім, археологи Ізраїльської антикварної влади (IAA) виявили цю унікальну монету, яка датується часами повстання Бар Кохби (132-135 рр. до н.е.) – єврейського опору римському пануванню.
     
  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 13:15

    Під час піших прогулянок на півночі Ізраїлю, 45-річний Ерез Аврахамов, відпочиваючи від служби в резерві ЦАХАЛу, натрапив на незвичайну археологічну знахідку – печатку ассирійського періоду, що датується часами Храму Соломона. Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianheadlines.com.

    Нещодавно, користуючись сонячними днями, Ерез Аврахамов вирішив провести час на природі в заповіднику Потік Табор на півночі Ізраїлю. Його увагу привернув предмет глибокого оранжевого кольору, що лежав на землі.

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 15:29

    У культурі, де сім’я зазнає нападів, а любов часто плутають з похіттю, може бути важко зрозуміти, як виглядає благочестива любов у наших стосунках — чи то на побаченнях, у шлюбі чи вдома.

    Ось 11 цитат святих про кохання та стосунки.

    Св. Тереза з Калькутти:

    «Легко любити людей далеких. Не завжди легко любити тих, хто поруч. Легше дати чашку рису, щоб вгамувати голод, ніж позбавити від самотності та болю когось нелюбого у власному домі. Принесіть любов у свій дім, бо саме звідси має початися наша любов одне до одного».

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 14:11

    День святого Валентина, свято кохання, яке відзначається 14 лютого, іноді помилково ставлять в один ряд з Гелловіном як ще один запозичений продукт англосаксонської культури. Тоді як насправді святий Валентин, згаданий у цей день у богослужбовому календарі, від імені якого походить назва свята, у 1496 році був проголошений папою Олександром VI (з роду Борджіа) покровителем закоханих.

    Язичницьке походження

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:51

    Люди будь-якої культури без слів розуміють, що таке любов між чоловіком і жінкою, як вона формується на основі їх тілесності і статевих різниць. З іншого боку, любов – це суть заповідей, які Ісус Христос залишив своїм послідовникам.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:47

    Часом маленькі села й містечка дають світові величних людей. Одним з таких є Прилбичі у Яворівському районі на Львівщині ― село, яке належало кільком поколінням роду Шептицьких, і в якому побачив світ майбутній митрополит Української Греко-Католицької Церкви Андрей Шептицький.

  • Середа, Січень 31, 2024 - 16:35

    Історія пам’ятає, як сильно масони ненавиділи св. Івана Боско, засновника салезіан, чиє свято Церква відзначає 31 січня, однак менш відомими є їхні спроби вбити його.

    Два замахи на Боско, замовлені масонами, можна знайти в «Біографічних спогадах Дона Боско» і було описано в Салезіанському бюлетені від 1 червня 1980 року, офіційному виданні Салезіанської родини, пише CNA.

  • Понеділок, Січень 29, 2024 - 13:19

    Можливо, ви вже нещодавно зустрічали це зображення в Інтернеті: «Як могло виглядати обличчя Діви Марії?»

    Але чи є для цих зображень історичні та наукові підстави? Так, і це результат праці бразильського художника та вчителя, натхненного Туринською Плащаницею.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 15:02

    На Юдейських пагорбах, неподалік від Єрусалима, було зроблено унікальну археологічну знахідку – виявлено надзвичайно рідкісну монету з епохи Першого Храму (VI-V століття до н. е.). Цей артефакт, розсічений навпіл, свідчить про його використання як валюти на основі ваги, що є важливим свідченням еволюції торгівлі того часу.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 13:53

    Схоже, Франція знайшла спосіб вирішення проблеми завжди зачинених храмів. Їх можна буде відкрити електронним способом за допомогою додатка зі знаковою назвою: Sésame – Сезам. Зараз програму тестують у дев’яти храмах Бургундії. Якщо випробування пройдуть успішно, система може бути впроваджена по всій Франції до кінця цього року. Про це повідомляє Vatican News.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 11:38

    В одному з найзнаменитіших музеїв Риму, Національній Галереї Сучасного Мистецтва, зараз проходить виставка про життя письменника Дж. Р. Р. Толкіна, автора “Володаря перснів”, який відіграв вирішальну роль у наверненні до християнства свого великого друга К. С. Льюїса.

  • Понеділок, Січень 22, 2024 - 20:17

    19-21 січня 2024 у Домі Паломника в Брюховичах (Львів) відбувся курс Теології Тіла. Упродовж трьох днів доктор теології Орися Уська ділилась вченням св. Івана Павла ІІ на тему «Про що розповідають наші тіла».

    «Теологія тіла» – це загальна назва 4-річних промов святого Папи на загальних аудієнціях, присвячених темі глибокого переживання краси християнства у всій його повноті чоловіками і жінками у сучасній загубленій культурі.

    Подане нижче відео дає можливість зазирнути за лаштунки події.

  • Вівторок, Січень 16, 2024 - 14:34

    Джонатан Румі з “Обраних” щойно оголосив про новий захоплюючий проект, у якому ділиться своїм досвідом, коли грає Ісуса в популярному шоу.

    «Більше двох років ми розробляли, і нарешті з’явилися», — написав він у Facebook. «Знятий мною чотирисерійний документальний серіал під назвою «ДЖОНАТАН та ІСУС» тепер доступний для трансляції ексклюзивно на @Amazon @primevideo!»

  • П'ятниця, Січень 5, 2024 - 12:32

    Двоє науковців з Нью-Йорка провели дослідження щодо користі, яку молитва на вервиці приносить для здоров’я. Патрісія Ґербарґ та Річард Браун результати своїх досліджень опублікували в «New York Times bestseller» у статті Джеймса Нестора «Подих: Нова наука про втрачене мистецтво».

    Науковці прийшли до висновку, що найбільш ефективним є дихання тоді, коли пацієнти вдихали впродовж 5,5 секунд та видихали впродовж 5,5 секунд, таким чином дихаючи 5-6 разів на хвилину.

Сторінки