Цікавинки

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 15:22

    25 лютого 2004 року «Страсті Христові» вперше вийшли на екрани кінотеатрів Сполучених Штатів, якраз перед Великоднем.

    Сюжет, заснований головним чином на чотирьох Євангеліях (від Матвія, Марка, Луки та Івана), показує останні години Ісуса, сповнені страждань, смутку та болю, його криваву жертву заради досягнення спокути людства. Що відрізняло цю постановку від інших подібних фільмів, так це реалістичність і грубість сцен, а також олюднення Ісуса Христа.

    Скрізь несподіваний успіх

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 14:39

    По завершенні Октави Пасхи артефакт буде виставлений у музейній частині базиліки. До 1884 року його передзвін лунав із найвищої точки центральної частини Риму.

  • Субота, Березень 23, 2024 - 16:12

    На Великдень площа Святого Петра перетвориться на великий сад. Квіти та рослини з Голландії та Італії прикрашатимуть площу впродовж Великого Тижня – основоположного моменту всього літургійного року, повідомило Губернаторство Держави Ватикан.

  • П'ятниця, Березень 22, 2024 - 17:44

    Хай цей образ славити людська душа не перестане,

    Хай зі шаною кожен перед ним стане,

    Хай зі серця кожного хвала Божому Милосердю лине

    Тепер, і на віки вічні, і щогодини

    Щоденник с. Фаустини Ковальської, 1

  • Середа, Березень 20, 2024 - 12:37

    Фігура св. Йосифа, яка супроводжувала Бенедикта XVI впродовж останніх 10 років його життя, тепер буде доступна для поклоніння в римській базиліці Сант Андреа делле Фратте. Літургію з нагоди передачі скульптури вчора ввечері очолив кардинал Курт Кох, Префект Дикастерії єдності християн. Він також виголосив лекцію про роль Богородиці у вченні німецького Папи. А про значення постаті св. Йосифа розповів о. Федеріко Ломбарді, очільник Фонду Йозефа Ратцінґера.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 15:54

    Ватикан вирішив, що ніщо не перешкоджає відкриттю справи про канонізацію Ніньї Руїс-Абад, 13-річної дівчинки, яка померла в 1993 році на Філіппінах і чия могила стала місцем паломництва.

    16 березня ватиканська інформаційна агенція Fides повідомила, що Ватикан надав «nihil obstat» («ніщо не перешкоджає») для початку канонізації Руїс-Абад, яка зараз вважається «Слугою Божою», а це перший крок до святості. Якщо філіппінку визнають святою, вона стане однією з наймолодших в історії.

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 13:37

    Журналіст EWTN нещодавно зробив фото, на якому зображені мощі св. Томи Аквінського, які транспортують до Аббатства Фоссанова на пасажирському сидінні джипа. Це фото було зроблено 7 березня 2024 р. на вулицях Приверно, Італія, і невдовзі стало «вірусним».

    Процесія відбулася на згадку про 750-річчя смерті святого 7 березня 1274 року в абатстві Фоссанова, де також була знайдені мощі, пише churchpop.

    Очолив процесію єпископ Маріано Крочата з єпархії Латина-Терачина-Сеце-Пріверно.

  • Середа, Березень 6, 2024 - 12:45
    У Ізраїлі археологи виявили рідкісну монету віком у 2 тисячі років, на якій викарбувано ім’я “Елеазар Священник”, що відсилає до біблійного періоду за століття до народження Христа, підкріплюючи історичні зв’язки з релігійним лідерством того часу.
     
    У ході розкопок біля печери в природному заповіднику Мазук Ха-хетекім, археологи Ізраїльської антикварної влади (IAA) виявили цю унікальну монету, яка датується часами повстання Бар Кохби (132-135 рр. до н.е.) – єврейського опору римському пануванню.
     
  • Четвер, Лютий 15, 2024 - 13:15

    Під час піших прогулянок на півночі Ізраїлю, 45-річний Ерез Аврахамов, відпочиваючи від служби в резерві ЦАХАЛу, натрапив на незвичайну археологічну знахідку – печатку ассирійського періоду, що датується часами Храму Соломона. Про це повідомляє slovoproslovo.info з посиланням на christianheadlines.com.

    Нещодавно, користуючись сонячними днями, Ерез Аврахамов вирішив провести час на природі в заповіднику Потік Табор на півночі Ізраїлю. Його увагу привернув предмет глибокого оранжевого кольору, що лежав на землі.

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 15:29

    У культурі, де сім’я зазнає нападів, а любов часто плутають з похіттю, може бути важко зрозуміти, як виглядає благочестива любов у наших стосунках — чи то на побаченнях, у шлюбі чи вдома.

    Ось 11 цитат святих про кохання та стосунки.

    Св. Тереза з Калькутти:

    «Легко любити людей далеких. Не завжди легко любити тих, хто поруч. Легше дати чашку рису, щоб вгамувати голод, ніж позбавити від самотності та болю когось нелюбого у власному домі. Принесіть любов у свій дім, бо саме звідси має початися наша любов одне до одного».

  • Середа, Лютий 14, 2024 - 14:11

    День святого Валентина, свято кохання, яке відзначається 14 лютого, іноді помилково ставлять в один ряд з Гелловіном як ще один запозичений продукт англосаксонської культури. Тоді як насправді святий Валентин, згаданий у цей день у богослужбовому календарі, від імені якого походить назва свята, у 1496 році був проголошений папою Олександром VI (з роду Борджіа) покровителем закоханих.

    Язичницьке походження

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:51

    Люди будь-якої культури без слів розуміють, що таке любов між чоловіком і жінкою, як вона формується на основі їх тілесності і статевих різниць. З іншого боку, любов – це суть заповідей, які Ісус Христос залишив своїм послідовникам.

  • Вівторок, Лютий 13, 2024 - 12:47

    Часом маленькі села й містечка дають світові величних людей. Одним з таких є Прилбичі у Яворівському районі на Львівщині ― село, яке належало кільком поколінням роду Шептицьких, і в якому побачив світ майбутній митрополит Української Греко-Католицької Церкви Андрей Шептицький.

  • Середа, Січень 31, 2024 - 16:35

    Історія пам’ятає, як сильно масони ненавиділи св. Івана Боско, засновника салезіан, чиє свято Церква відзначає 31 січня, однак менш відомими є їхні спроби вбити його.

    Два замахи на Боско, замовлені масонами, можна знайти в «Біографічних спогадах Дона Боско» і було описано в Салезіанському бюлетені від 1 червня 1980 року, офіційному виданні Салезіанської родини, пише CNA.

  • Понеділок, Січень 29, 2024 - 13:19

    Можливо, ви вже нещодавно зустрічали це зображення в Інтернеті: «Як могло виглядати обличчя Діви Марії?»

    Але чи є для цих зображень історичні та наукові підстави? Так, і це результат праці бразильського художника та вчителя, натхненного Туринською Плащаницею.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 15:02

    На Юдейських пагорбах, неподалік від Єрусалима, було зроблено унікальну археологічну знахідку – виявлено надзвичайно рідкісну монету з епохи Першого Храму (VI-V століття до н. е.). Цей артефакт, розсічений навпіл, свідчить про його використання як валюти на основі ваги, що є важливим свідченням еволюції торгівлі того часу.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 13:53

    Схоже, Франція знайшла спосіб вирішення проблеми завжди зачинених храмів. Їх можна буде відкрити електронним способом за допомогою додатка зі знаковою назвою: Sésame – Сезам. Зараз програму тестують у дев’яти храмах Бургундії. Якщо випробування пройдуть успішно, система може бути впроваджена по всій Франції до кінця цього року. Про це повідомляє Vatican News.

  • Четвер, Січень 25, 2024 - 11:38

    В одному з найзнаменитіших музеїв Риму, Національній Галереї Сучасного Мистецтва, зараз проходить виставка про життя письменника Дж. Р. Р. Толкіна, автора “Володаря перснів”, який відіграв вирішальну роль у наверненні до християнства свого великого друга К. С. Льюїса.

  • Понеділок, Січень 22, 2024 - 20:17

    19-21 січня 2024 у Домі Паломника в Брюховичах (Львів) відбувся курс Теології Тіла. Упродовж трьох днів доктор теології Орися Уська ділилась вченням св. Івана Павла ІІ на тему «Про що розповідають наші тіла».

    «Теологія тіла» – це загальна назва 4-річних промов святого Папи на загальних аудієнціях, присвячених темі глибокого переживання краси християнства у всій його повноті чоловіками і жінками у сучасній загубленій культурі.

    Подане нижче відео дає можливість зазирнути за лаштунки події.

  • Вівторок, Січень 16, 2024 - 14:34

    Джонатан Румі з “Обраних” щойно оголосив про новий захоплюючий проект, у якому ділиться своїм досвідом, коли грає Ісуса в популярному шоу.

    «Більше двох років ми розробляли, і нарешті з’явилися», — написав він у Facebook. «Знятий мною чотирисерійний документальний серіал під назвою «ДЖОНАТАН та ІСУС» тепер доступний для трансляції ексклюзивно на @Amazon @primevideo!»

Сторінки