Християнство і політика

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:25

    Тисячі людей вийшли у центр Варшави на Національний Марш Життя. Демонстрація під гаслом “Нехай живе Польща” – це вираз афірмації життя, а також протидії законопроектам, які спрямовані на розширення доступу до абортів і, таким чином, на зменшення захисту ненароджених дітей. Патронат на маршем узяв польський єпископат. Її очільник архиєпископ Тадеуш Войда закликав, аби ця неділя стала днем молитви у храмах на захист ненародженого життя. Про це повідомляє Vatican News.

  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 11:38

    Патріарх Московський Кіріл богохулить, використовуючи Євангеліє в ідеологічних цілях,- вважає американський публіцист і біограф св. Івана Павла ІІ, Джордж Вайґель. Автор має на увазі Загальні російські народні збори, які зібралися наприкінці березня в Храмі Христа Спасителя в москві. Лунали гасла про «священну війну» і «катехонічну» місію росії.

    Асамблея прийняла документ під назвою «Сьогодення і майбутнє русского мира», інформує pch24.pl.

  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 11:15

    Про заповіді, зброю, пацифізм та білий прапор Папи Франциска говоритимемо з надзвичайно цікавою людиною. Мій співрозмовник сьогодні - отець Роман ЛАБА

     

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 13:45

    Комісія Єпископських Конференцій Європейського Союзу (COMECE) опублікувала заяву напередодні голосування 11 квітня в Брюсселі щодо включення права на аборт в Хартію основних прав ЄС. У документі говориться, що сама Хартія «не може включати права, які не визнаються всіма і викликають розбіжності».

     

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 13:03

    Зустріч, що відбулася через півроку після жорстокої атаки ХАМАСу на ізраїльські поселення, тривала приблизно годину.

     

    У понеділок, 8 квітня 2024 р., Папа Франциск прийняв у робочому кабінеті в Апостольському палаці у Ватикані родичів ізраїльських заручників, які досі перебувають в руках ХАМАСу. Зустріч відбулася через шість місяців після жорстокого нападу на Ізраїль, скоєного 7 жовтня минулого року, внаслідок якого загинули понад 1100 людей, а також були захоплені 240 осіб, між якими жінки, похилі віком та діти.

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 21:43

    У вівторок, 2 квітня 2024 року, в Українському Біблійному Товаристві відбулась зустріч Президента України з представниками єпископату РКЦ та протестанських церков України.

  • Вівторок, Квітень 2, 2024 - 11:00

    «Папа Франциск чітко назвав Російську Федерацію причиною війни»

  • Понеділок, Квітень 1, 2024 - 17:02

    Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із представниками релігійних спільнот, на якій обговорювалися питання донесення світові правди про повномасштабну агресію Росії та необхідності подальшої підтримки України.

    На зустрічі були присутні представники Української церкви християн віри євангельської, Православної церкви України, Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, Українського біблійного товариства, Української євангельської церкви, Української греко-католицької церкви, Інституту релігійної свободи.

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 14:47

    У неділю, 24 березня, у Квітну неділю за григоріанським календарем, у Мельбурні відбулася щорічна Хода за справедливість і мир. У ній взяв участь диякон Михайло Жилан, канцлер Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра і Павла УГКЦ.

    Про це повідомила Мельбурнська єпархія святих апостолів Петра і Павла.

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:48

    Російська федерація внесла до санкційного списку 56 осіб із Канади, яким відтепер назавжди заборонений в’їзд на територію країни-агресора. До нього ввійшли, зокрема, єпископи Української Греко-Католицької Церкви.

    Про це повідомило міністерство закордонних справ рф на офіційному сайті 22 березня.

    Правлячий єпископ Української католицької єпархії Торонто та Східної Канади Браян Байда очолив санкційний список. До нього потрапили також владика Лаврентій Гуцуляк, архиєпископ і митрополит Вінніпезький, та владика Давид Мотюк, єпарх Едмонтонський.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 16:03

    У США продовжується тривала дискусія між республіканцями і демократами, які шукають компроміси по низці питань щодо використання бюджетних коштів. Один із таких законопроектів Конгрес ухвалив 21 березня і він передбачає заборону вивішувати ЛГБТ-прапор над американськими посольствами. Політики обох партій пішли на компроміс заради затвердження плану використання 1,2 трильйона доларів.

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 18:25

    Архиєпископ і митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк опублікував Заяву релігійних діячів Сполучених Штатів Америки щодо атаки Росії на українську енергосистему, що відбулася 23 березня 2024 року.

     

    ЗАЯВА

    релігійних діячів Сполучених Штатів Америки

    щодо атаки Росії на українську енергосистему

    «Бо ти, о Господи, даєш світло моєму світлу; освітлюєш, мій Боже, мою темінь» (Псалом 18, 29)

  • Субота, Березень 23, 2024 - 19:20

    Кардинал Герхард Мюллер розкритикував позицію німецького єпископату щодо партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD).

    У лютому на весняному пленарному засіданні Конференція єпископату одноголосно ухвалила заяву під назвою «Етнічний націоналізм і християнство несумісні». У ньому єпископи чітко відмежувалися від «Альтернативи для Німеччини», заявивши, що це партія, за яку християни не можуть голосувати, пише pch24.pl.

  • Субота, Березень 23, 2024 - 13:37

    20 березня 2024 року Верховна Рада України не підтримала депутатський запит до Президента України від групи народних депутатів України (Р.ТістикО.Савчук та інших - всього 6 депутатів) щодо передачі костелу Святого Миколая у місті Київ релігійній громаді Римсько-Католицької церкви в Україні.

  • П'ятниця, Березень 22, 2024 - 13:06

    21 березня 2024 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» (

  • Середа, Березень 20, 2024 - 13:10

    В Іспанії католицький священник постане перед судом за критику ісламу. Його звинуватили у “злочині на ґрунті ненависті”. Отцеві загрожує до трьох років ув’язнення.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 15:32

    Під час Літургії в Міланській катедрі стався політичний інцидент. Активісти зірвали літургію, виставивши перед вівтарем свої транспаранти та вигукуючи антивоєнні гасла. Під час інтервенції пацифісти... почубилися з охороною храму.

    “Ми хочемо миру на землі. Більше ніяких війн, – вигукнув один із активістів, які перешкоджали богослужінню. – Це також говорить Папа Римський. Він каже припинити озброєння”, - кричав інший.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 13:05

    15-17 березня 2024 року в Росії відбувся фарс, який навіть причетні до керівництва цією країною особи називали «бюрократичною процедурою» або «електоральними заходами».  

    Проведення «виборів» за таких умов і у такий спосіб, як вони відбулися, робить їх нікчемними, а особу, яка самопризначила себе переможцем такого типу змагань – абсолютно нелегітимною. 

    Однак ми зобов’язані наголосити на тому, що ці псевдовибори є не просто нікчемними і нелегітимними. Вони є злочинними. На них кров невинних людей, гріх смертовбивства, облуда брехні, тавро крадія.

  • Понеділок, Березень 18, 2024 - 16:17
    Вибори до Європейського Парламенту є важливим моментом, щоб обрати тих політиків та партії, які будуть ціннісно орієнтовані, служачи на користь спільного блага. Про це йдеться у спільній декларації Комісії єпископатів ЄС.
  • Четвер, Березень 14, 2024 - 15:14

    Практично кожного року церемонія нагородження Американської кіноакадемії супроводжується скандалами та політичними перформансами. Цьогоріч низка зірок, у тому числі володарка Греммі Біллі Айліш і номінант на премію «Оскар» Марк Руффало, носили червоні шпильки, із зображенням закривавленої руки. Вони презентували це як заклик до миру, однак насправді це символ демонстративного вбивства ізраїльтян.

Сторінки