Папа Римський

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 14:43

    Папа Франциск написав послання братству в Сальвадорі, що плекає набожність до стражденного Ісуса з Назарету, організовуючи процесійну ходу зі статуєю, що прибула до їхньої місцевості 420 років тому.

     

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 14:33

    На темі скрухи, скрушення серця, Папа Франциск зосередив проповідь, присвячену священникам у Великий Четвер, яку він виголосив під час Святої Меси освячення мира.

     

    Від нас, своїх пастирів, Господь вимагає не зневажливого судження про тих, хто не вірить, а любові та сліз щодо тих, які перебувають далеко. На це звернув увагу Папа Франциск, проповідуючи під час Святої Меси освячення мира, яку він у Великий Четвер, 28 березня 2024 р., вранці очолив у базиліці Святого Петра у Ватикані. На Євхаристійне богослужіння зі своїм єпископом зібралося духовенство Римської дієцезії.

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 13:48

    Напередодні Великодня Папа Франциск написав лист католикам Святої Землі, дякуючи їм за їхнє свідчення в цей непростий час і просячи всіх християн світу виявити дієву любов співбратам у цьому регіоні.

     

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:33

    Побажанням, аби Господь дарував нам Свій мир як дар з нагоди Великодня Папа Франциск завершив середову зустріч з паломниками, що відбулася напередодні Пасхального Тридення.

     

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:25

    Напередодні Пасхального тридення Папа Франциск присвятив катехизу з нагоди загальної аудієнції чесноті терпеливості.

     

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:17

    «В молитві з Ісусом на дорозі хреста» – такою є тема роздумів, що супроводжуватимуть чотирнадцять зупинок молитви в Колізії, автором яких є Папа Франциск.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 14:50

    Папа Франциск звернувся зі словами до мешканців аргентинського міста Росаріо, що страждає від спалаху насильства, пов’язаного з бандитизмом і наркоторгівлею.

     

    «Блаженні миротворці», – цим блаженством, яке записане на сторінках Євангелії від Матея, Папа Франциск розпочинає свої думки, якими за посередництвом відеопослання ділиться із мешканцями аргентинського міста Росаріо, що переживає безпекову кризу, спричинену організованою злочинністю та наркоторгівлею.

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 18:16

    Післясинодальне Апостольське напоумлення, що має форму «Листа до молоді», є свідченням слухання, діалогу та спільного шляху, до якого закликали учасники Синоду Єпископів, присвяченого молоді, який у жовтні 2018 року відбувався у Ватикані.

     

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 17:59

    У понеділок, 25 березня 2024 р., Папа Франциск звернувся з листом до молоді, приуроченим до п’ятиріччя Апостольського напоумлення «Christus vivit», що є підсумком асамблеї ватиканського синоду, присвяченого молоді, який відбувався у жовтні 2018 року.

     

    Дорогі юнаки й дівчата,

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 13:18
    Приймаючи представників нігерійської громади Риму, Папа Франциск поділився з ними думками про вдячність Богові за покликання, багатство культурного розмаїття та про важливість діалогу.
     
  • Неділя, Березень 24, 2024 - 14:44
    Завершуючи велелюдне богослужіння на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск закликав не забувати у своїх молитвах про стражденну Україну, скеровуючи думку до тих, хто опинився без електропостачання через нещодавні обстріли інфраструктурних об’єктів.
     

    У неділю, 24 березня 2024 р., Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані Євхаристійне богослужіння з нагоди Вербної неділі. Воно завершилося проказуванням молитви «Ангел Господній», перед яким Святіший Отець звернувся із кількома словами до учасників спільної молитви.

  • Субота, Березень 23, 2024 - 12:32
    Зустрічаючись із керівниками та працівниками суспільного італійського мовника «RAI», Святіший Отець зосередився на елементі служіння та суспільному вимірі комунікації.
     
  • Четвер, Березень 21, 2024 - 15:53
    Серед тем, які обговорювалися в рамках візиту, були ситуація в Середземномор’ї та війни в України й у Ізраїлі та Палестині.

    У четвер, 21 березня 2024 р., Папа Франциск прийняв у Апостольському палаці у Ватикані Президента Мальти Джорджа Веллу. Як повідомляє пресслужба Святого Престолу, розмова тривала приблизно 25 хвилин.

  • Четвер, Березень 21, 2024 - 14:35
    Папа Франциск написав короткого листа мігрантам, які перебувають в осередку тимчасового перебування в Лахас-Бланкас у Панамі, закликаючи їх не забувати про свою гідність Божих дітей.
  • Четвер, Березень 21, 2024 - 14:33
    У посланні до учасників конференції «Великдень з нашими братами і сестрами мігрантами. Зустріч єпископів з прикордоння Колумбії і Коста-Ріки та єпископів Панами», Святіший Отець пригадує про важливість прийняття найбільш нужденних братів і сестер, які покидають свою країну в пошуках кращих умов життя чи возз’єднання з сім’єю.
  • Четвер, Березень 21, 2024 - 14:25

    Папа Франциск надіслав привітання учасникам VI Бразильського соціального тижня, який організувала Єпископська комісія душпастирства соціальної діяльності Національної конференції бразильських єпископів (CNBB) на тему: «Бразилія, якої ми прагнемо, гідне життя народів». Захід розпочався у середу 20 березня, і триватиме до п’ятниці 22 березня 2024 року.

  • Середа, Березень 20, 2024 - 17:05

    Думками про роль дрібних і сімейних сільськогосподарських підприємств Папа Франциск ділиться у посланні учасниками восьмої Глобальної конференції Всесвітнього форуму сільських територій.

  • Середа, Березень 20, 2024 - 12:37

    Фігура св. Йосифа, яка супроводжувала Бенедикта XVI впродовж останніх 10 років його життя, тепер буде доступна для поклоніння в римській базиліці Сант Андреа делле Фратте. Літургію з нагоди передачі скульптури вчора ввечері очолив кардинал Курт Кох, Префект Дикастерії єдності християн. Він також виголосив лекцію про роль Богородиці у вченні німецького Папи. А про значення постаті св. Йосифа розповів о. Федеріко Ломбарді, очільник Фонду Йозефа Ратцінґера.

  • Середа, Березень 20, 2024 - 11:37
    Про значення покликання, яке живить та реалізує прагнення до щастя, ділиться думками Папа Франциск у цьогорічному посланні на Всесвітній День молитви за покликання на тему: «Покликані сіяти надію та будувати мир».
  • Середа, Березень 20, 2024 - 11:33
    Від чесноти розсудливості розпочав Папа Франциск знайомство з чеснотами в рамках циклу катехиз про пороки та чесноти.

Сторінки