Папа Римський

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:57

    Монсеньйора Флавіо Паче, якого нещодавно призначено Секретарем Дикастерії сприяння єдності між християнами, замінить монсеньйор Філіппо Чампанеллі з дипломатичної служби Святого Престолу.

     

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 13:08

    Про значення ділення вірою говорив Папа Франциск під час недільної молитви з паломниками, що відбулася опівдні на площі Святого Петра у Ватикані.

     

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 13:02

    Наприкінці недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск звернувся із закликом, повʼязаним із нічною атакою Ірану на Ізраїль, а в контексті приготування до Всесвітнього дня дітей закликав молитися за тих дітей, які страждають від війни, згадавши і про Україну.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:19

    Папа Франциск побуває у відповідних столицях та в містечку Ванімо в Папуа-Новій Гвінеї. Детальну програму подорожі буде оголошено пізніше.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:17

    Відповідаючи на прохання вірних, Декан Колегії кардиналів відслужить у базиліці Святого Петра Святу Месу, на яку запрошені всі бажаючі.

     

    У суботу, 27 квітня 2024 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані кардинал Джованні Баттіста Ре, Декан Колегії кардиналів, відслужить Святу Месу з нагоди десятої річники канонізації святого Івана Павла ІІ. Початок богопослужіння о 17:00 місцевого часу. Про це інформує Ватиканська фундація Івана Павла ІІ.

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:10

    Зустрічаючись із делегацією Папської фундації, Святіший Отець наголосив на даруванні близькості Христової любові через солідарність з іншими.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:04

    Потрібно розвивати культуру суспільного включення, яка оцінюватиме цінність життя не на основі утилітаристських критеріїв і не вважатиме «тягарем» ненароджених дітей з інвалідністю чи похилих віком на термінальній стадії. Думками про це Папа Франциск ділився з учасниками пленарної асамблеї Папської академії суспільних наук.

     

  • Четвер, Квітень 11, 2024 - 13:50
    По завершенні загальної аудієнції Папа Франциск привітався з групою дітей з України, що прибули в Італію для відпочинку.
     

    По завершенні загальної аудієнції в середу, 10 квітня 2024 р., Папа Франциск привітався з групою дітей з Ужгорода та Львова. Наблизившись до них, він шанобливо поцілував український прапор, який малеча тримала в руках.

    Група прибула в Італію з ініціативи італійської асоціації «Культура та спорт». Разом з українськими дітьми прийшли деякі італійські ровесники, що навчаються в римській школі Христа Царя.

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 12:58

    Наприкінці середової зустрічі з паломниками Папа Франциск, як звичайно, скерував окрему думку до народів, які страждають від війни, «яка триває повсюди», а також висловив співчуття населенню Казахстану, що потерпає від повеней.

     

  • Середа, Квітень 10, 2024 - 12:54

    У той час, як комфорт розслабляє нас, потребуємо наново відкривати чесноту мужності, яка не тільки допомагає нам перемагати себе та стійко долати випробування, але також не миритися зі злом у світі та не піддаватися байдужості. Такими думками Папа Франциск ділився у своїй катехизі, присвяченій чесноті мужності.

     

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 13:29

    Призначивши дотеперішнього Вікарія для Римської дієцезії Верховним Пенітенціарієм, Папа Франциск зустрівся з єпископською радою дієцезії, щоб обговорити подальше служіння в очікуванні на призначення нового вікарія.

     

    В суботу, 6 квітня 2024 р., у Ватикані було повідомлено про те, що Папа Франциск призначив свого дотеперішнього Вікарія для Римської дієцезії очільником Апостольської Пенітенціарії. У понеділок, 8 квітня, він зустрівся в Апостольському палаці у Ватикані з єпископською радою дієцезії, щоб обговорити особливості служіння під час перехідного періоду.

  • Вівторок, Квітень 9, 2024 - 13:03

    Зустріч, що відбулася через півроку після жорстокої атаки ХАМАСу на ізраїльські поселення, тривала приблизно годину.

     

    У понеділок, 8 квітня 2024 р., Папа Франциск прийняв у робочому кабінеті в Апостольському палаці у Ватикані родичів ізраїльських заручників, які досі перебувають в руках ХАМАСу. Зустріч відбулася через шість місяців після жорстокого нападу на Ізраїль, скоєного 7 жовтня минулого року, внаслідок якого загинули понад 1100 людей, а також були захоплені 240 осіб, між якими жінки, похилі віком та діти.

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 12:27
    Приймаючи волонтерів Італійського Червоного Хреста з нагоди 160-ї річниці заснування, Папа Франциск нагадав про необхідність ставити в центрі уваги людську особу та закликав міжнародну спільноту до встановлення норм, які повсюдно гарантуватимуть права людини.
  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 12:18

    Чи ми справді віримо в могутність Ісусового воскресіння, в Його перемогу над гріхом і смертю? Замислитися над цим Папа Франциск заохотив учасників недільної молитви на площі Святого Петра у Ватикані.

  • Понеділок, Квітень 8, 2024 - 12:15

    Наприкінці недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск нагадав про силу спорту в творенні братерства, закликавши також не забувати в молитві народи, що страждають від війни.

    “«Нехай же не ослабне наша молитва за мир, справедливий і тривалий мир, особливо для стражденної України».”

  • П'ятниця, Квітень 5, 2024 - 13:38

    Папа надіслав через Державного Секретаря телеграму очільникові місцевого єпископату, запевняючи у молитві за всіх, кого торкнулася ця трагедія, і за тих, хто бере участь у рятувальній операції.

     

  • П'ятниця, Квітень 5, 2024 - 13:37
    Приймаючи францисканців з центральної Італії у контексті відзначення ювілею 800-річчя отримання стигматів святим Франциском з Ассізі, Папа Франциск поділився з ними думками про те, яке значення цей дар має в житті віруючого та в житті францисканця.
     
  • Четвер, Квітень 4, 2024 - 19:21

    У слові, яке Папа Франциск вручив студентам, що навчаються у трьох латиноамериканських Папських Колегіях в Римі, він наголосив, що священник покликаний діяти в особі Христа та дарувати себе ближнім у служінні.

  • Четвер, Квітень 4, 2024 - 13:29
    Папа Франциск зустрівся з учасниками першого колоквіуму між Дикастерією міжрелігійного діалогу та Конгресом лідерів традиційних і світових релігій і нагадав, що жорстокість конфліктів у різних країнах світу забирає тисячі життів: необхідно докласти всіх зусиль для діалогу та досягнення злагоди між народами, поважаючи при цьому різноманітність та оберігаючи довкілля.
  • Середа, Квітень 3, 2024 - 17:42
    Справедливості, як «соціальній чесноті вищої міри», була присвячена катехиза Папа Франциска з нагоди середової зустрічі з паломниками.
     

    «Чеснота справедливості чітко вказує – і вкладає цю вимогу в серце – що не може бути справжнього блага для мене, якщо немає блага для всіх», – наголосив Папа Франциск, представляючи під час загальної аудієнції в середу, 3 квітня 2024 р., чесноту справедливості, «соціальну чесноту найвищої міри».

Сторінки