Папа Римський

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 13:08

    Ми, українці, минулого тижня відчули, що від цієї диявольської зброї не вберігся навіть Святіший Отець Франциск. Унаслідок підступної маніпуляції нечесного на руку журналіста — протиставлення символу і слова, символічних жестів і знаків та їх словесних пояснень — став жертвою навіть Апостольський Престол. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 109-й тиждень повномасштабного вторгнення росії на територію нашої Батьківщини.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 13:03

    З нагоди одинадцятої річниці Петрового служіння Папи Франциска, Президент Італійської Республіки надіслав повідомлення Святішому Отцю, у якому висловлює вдячність за його служіння та турботу за італійський народ.

    У вівторок, 19 березня, в 11-ту річницю понтифікату Папи Франциска, Президент Італії Серджо Маттарелла надіслав Святішому Отцеві привітання від імені всієї держави.

  • Понеділок, Березень 18, 2024 - 13:18

    Звертаючись до учасників Хресної дороги, яка відбуватиметься в іспанському місті Меріда, Святіший Отець наголосив, що Страсний Тиждень є благодатним часом, щоб вийти назустріч Христові та ближньому.

  • Понеділок, Березень 18, 2024 - 13:14
    Приймаючи на аудієнції спільноту Ватиканської педіатричної лікарні, Папа заохотив присутніх медиків пропонувати своїм пацієнтам професійність, приділяючи особливу увагу найуразливішим.
  • Неділя, Березень 17, 2024 - 17:23

    Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск закликав молитися за припинення насильства на Гаїті та за країни, де точаться війни, серед яких Україна.

  • Неділя, Березень 17, 2024 - 17:22
    Коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Христові слова про Божу славу, Святіший Отець вказав на те, що вона, на відміну від людської слави, не минає і залишає в серці радість, ведучи до спільного добра.

    «Дар і прощення – це суть Божої слави. Вони є для нас способом життя» – наголосив Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 17 березня 2024 року. Святіший Отець прокоментував євангельський уривок провіщення Ісусом його смерті на хресті (пор. Ів. 12, 20-33), яка вважалася поразкою.

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 19:21

    Приймаючи на аудієнції учасників пленарної асамблеї Дикастерії у справах Євангелізації, Святіший Отець наголосив на феномені секуляризації, яка є нагодою для осмислення та надання ефективної відповіді через свідчення віри та катехизацію.

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 13:19

    Італійська газета «Corriere della Sera» публікує кілька уривків з автобіографічної книги Папи Франциска під назвою «Життя. Моя історія в історії», написаної спільно з ватиканським журналістом Фабіо Маркезе Рагона, яка вийде 19 березня у видавництві «HarperCollins».

    В уривках, опублікованих у четвер, Папа уточнив, що якщо піде у відставку, то хоче, щоб його називали не «Папа-емерит», а просто «Єпископ-емерит Риму».

    У такому разі він житиме в базиліці Св. Марії Великої, «щоб повернутися до ролі сповідника та причащати хворих».

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 10:42

    Папа Франциск надіслав лист до Генерального Секретаря Синоду, в якому окреслив десять питань, над якими працюватимуть дослідницькі групи напередодні другої сесії Синоду, що відбудеться у жовтні 2024 року.

     

  • П'ятниця, Березень 15, 2024 - 10:27

    19 березня 2024 р. побачить світ книга, яка розповідає про життєвий шлях теперішнього Наступника святого Петра. Папа Франциск розповідає історію власного життя через події, які залишили свій слід в історії світу.

     

  • Четвер, Березень 14, 2024 - 14:07

    Звертаючись до учасників семінару про поєднання знань корінних народів та науки, Святіший Отець наголосив на багатстві різноманітності, яка сприяє цілісному розвитку людства.

     

  • Середа, Березень 13, 2024 - 12:43

    Дванадцять місяців, від 13 березня 2023 року до сьогодні, пронизані понад 130 закликами, присвяченими "стражденній" Україні та понад 60 закликами до припинення вогню на Близькому Сході, що супроводжувалися закликами до глав держав до «креативних зусиль» задля «справедливого і тривалого миру», продиктованими болем від того, що людство переживає «темну годину».

     

  • Середа, Березень 13, 2024 - 12:08

    Перед тим, як представити почергово головні чесноти, що буде темою подальших загальних аудієнцій, в другу середу березня Папа Франциск зупинився на тому, що таке чеснота.

     

    Завершивши тиждень тому роздумами про гордість першу частину мандрівки, присвяченої порокам та чеснотам, у середу, 13 березня 2024 р., Папа Франциск зробив загальний огляд того, чим є чесноти. Оскільки він знову трохи захрипнув, то звернувся на початку аудієнції з коротким вітальним словом, а далі доручив співробітникові з Державного Секретаріату прочитати свою катехизу.

    Класичний розділ етики

  • Середа, Березень 13, 2024 - 11:36

    Наприкінці загальної аудієнції середи Папа Франциск закликав залишатися витривалими в молитві за народи, що страждають від воєн, розповівши про особливий дарунок, пов’язаний з війною, який він отримав вранці.

     

  • Вівторок, Березень 12, 2024 - 16:58

    В інтерв’ю для італійського часопису «Corriere della sera» Державний Секретар Святого Престолу ділиться своїми думками про висловлювання Папи Франциска, які прозвучали під час розмови з журналістом швейцарського італомовного каналу RSI.

     

  • Вівторок, Березень 12, 2024 - 16:51

    В інтерв’ю для італійського часопису «La Reppublica» Апостольський Нунцій в Україні архиєпископ Вісвальдас Кульбокас поділився думками про нещодавно опубліковане інтерв’ю Папи Франциска для швейцарської телерадіокомпанії RSI.

     

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 17:28

    З нагоди проказування молитви «Ангел Господній» у неділю після Міжнародного дня жінки Папа Франциск закликав до ще більших зусиль на те, щоб всюди шанувалася гідність жінки.

    Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 10 березня 2024 р., Папа Франциск нагадав про те, що два дні перед тим відзначався Міжнародний жіночий день. У цьому контексті він скерував окрему думку та запевнення у близькості «до всіх жінок, особливо тих, чия гідність не є пошанована».

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 11:33

    Єпископи Постійного Синоду УГКЦ, які зібралися на засіданні у США, виступили із заявою щодо нещодавніх висловів Папи Франциска в інтерв’ю швейцарському телеканалу «Radio Télévison Suisse».

    Заява

    Постійного Синоду УГКЦ

    щодо нещодавніх висловів Папи Франциска

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 11:26

    Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск закликав до молитви за мир в ДР Конго, вітаючи численно представлену конголезьку громаду Риму, як також в стражденній Україні та в Святій Землі. Він також висловив занепокоєння кризою на Гаїті, запевнивши свою близькість усім, хто страждає від цієї ситуації.

     

  • Понеділок, Березень 11, 2024 - 11:23

    Коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Христові слова про те, що Бог не послав Сина у світ, щоб судити світ, але щоби світ був спасенний через Нього, Папа Франциск заохотив просити в Господа благодаті дивитися на світ так, як Він дивиться на нас.

     

Сторінки