Суспільство

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 15:22

    25 лютого 2004 року «Страсті Христові» вперше вийшли на екрани кінотеатрів Сполучених Штатів, якраз перед Великоднем.

    Сюжет, заснований головним чином на чотирьох Євангеліях (від Матвія, Марка, Луки та Івана), показує останні години Ісуса, сповнені страждань, смутку та болю, його криваву жертву заради досягнення спокути людства. Що відрізняло цю постановку від інших подібних фільмів, так це реалістичність і грубість сцен, а також олюднення Ісуса Христа.

    Скрізь несподіваний успіх

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 14:58

    Монастир Сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в Язлівці, що на Тернопільщині, отримав нове життя.

    Постановою Кабінету Міністрів України палац (монастир) у селі Язлівець має статус об’єкта культурної спадщини національного значення. 27 березня там відбулася зустріч заступника начальника Тернопільської ОВА Віктора Устенка з архієпископом та митрополитом Львівським Римсько-Католицької Церкви Мечиславом Мокшицьким.

  • Четвер, Березень 28, 2024 - 14:47

    У неділю, 24 березня, у Квітну неділю за григоріанським календарем, у Мельбурні відбулася щорічна Хода за справедливість і мир. У ній взяв участь диякон Михайло Жилан, канцлер Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра і Павла УГКЦ.

    Про це повідомила Мельбурнська єпархія святих апостолів Петра і Павла.

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:45

    28 березня Львівський музей історії релігії запрошує на круглий стіл «Сакральне мистецтво України: збереження та розвиток в умовах війни» в рамках мистецького проєкту «Тільки політ» (від «Арт-Проданчук»).

    Про це музей історії релігії повідомляє на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

  • Середа, Березень 27, 2024 - 14:41

    Україну з робочим візитом відвідали представники Папської фундації, яка вже віддавна підтримує Церкву в країні, особливо активізувавши свою допомогу після початку повномасштабної війни.

     

    Відбувся візит в Україну делегації Папської Фундації «Допомога Церкві в потребі». Ця міжнародна організація вже багато років надає допомогу Церкві в країні. Особливої динаміки ця допомога набула з початком повномасштабної війни, коли перед Католицькими Церквами обох обрядів постали нові виклики у допомозі людям, які постраждали від війни.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 19:33

    Лівий уряд американського штату Вашингтон (не плутати зі столицею Вашингтоном) докладає далекосяжних зусиль для забезпечення «правильного думання» своїх громадян, щоб ідеологічна розбещеність руйнувала суспільство від народження. Християнській парі довелося судитися з місцевою владою, яка відмовилася надати їм ліцензію на подальше утримання прийомної сім’ї, пише pch24.pl.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 17:53

    Уряд Норвегії працює над новим законом, який дозволить аборти до кінця 18-го тижня вагітності. Двоє місцевих єпископів, Ерік Варден з Тронхейма та Бернт Едвіг з Осло, надіслали листа проти пропозиції, вказавши, що її обґрунтування є сумішшю науки, політики та ідеології.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 17:14

    Трансгендеризм – це «радше індустрія, аніж рух». Тут йдеться про створення нової ринкової ніші для заробляння грошей, а потім заповнення цього простору власною пропозицією, – пише польський журналіст і публіцист Ґжеґож Ґурни, посилаючись на відоме розслідування американської журналістки.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 16:03

    У США продовжується тривала дискусія між республіканцями і демократами, які шукають компроміси по низці питань щодо використання бюджетних коштів. Один із таких законопроектів Конгрес ухвалив 21 березня і він передбачає заборону вивішувати ЛГБТ-прапор над американськими посольствами. Політики обох партій пішли на компроміс заради затвердження плану використання 1,2 трильйона доларів.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 15:42

    26 березня Національна гвардія України святкує перше 10-річчя свого існування — 10 років служіння Батьківщині й українському народові. З цієї нагоди Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав усіх нацгвардійців України.

    У привітанні Блаженніший Святослав зазначив, що Національна гвардія України «зродилася з великої години», адже її перше 10-річчя випало на час війни з російським агресором.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 15:41

    Ми, діти українського народу, носимо у серці, наближаючись до свята Воскресіння Христового, єдине прагнення — прагнення миру. Ми заносимо наші молитви і просимо інших про молитву, благаючи у Господа миру. Такими словами розпочав свою проповідь владика Богдан Дзюрах у свято Входу Господнього в Єрусалим за григоріанським календарем, 24 березня, очолюючи Архиєрейську Божественну Літургію у катедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці м. Мюнхен.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 14:52

    У посланні з нагоди Великого Тижня патріарх Луїс Рафаїл Сако закликає вірних не забувати серед різних випробувань про Христову обітницю бути з нами аж до кінця віків.

  • Вівторок, Березень 26, 2024 - 14:50

    Папа Франциск звернувся зі словами до мешканців аргентинського міста Росаріо, що страждає від спалаху насильства, пов’язаного з бандитизмом і наркоторгівлею.

     

    «Блаженні миротворці», – цим блаженством, яке записане на сторінках Євангелії від Матея, Папа Франциск розпочинає свої думки, якими за посередництвом відеопослання ділиться із мешканцями аргентинського міста Росаріо, що переживає безпекову кризу, спричинену організованою злочинністю та наркоторгівлею.

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 18:25

    Архиєпископ і митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк опублікував Заяву релігійних діячів Сполучених Штатів Америки щодо атаки Росії на українську енергосистему, що відбулася 23 березня 2024 року.

     

    ЗАЯВА

    релігійних діячів Сполучених Штатів Америки

    щодо атаки Росії на українську енергосистему

    «Бо ти, о Господи, даєш світло моєму світлу; освітлюєш, мій Боже, мою темінь» (Псалом 18, 29)

  • Понеділок, Березень 25, 2024 - 18:18

    23 березня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбувся З’їзд мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії «Преображення України шляхом надії та солідарності» під гаслом: «Щоб була віра ваша не в мудрості людській, але в силі Божій!» (1 Кор 2, 5). До з’їзду долучився диякон Ентоні із дружиною Катериною з Чиказької єпархії УГКЦ. Захід проходив у Католицькому багатофункціональному освітньому центрі та розпочався з Молебню до Пресвятої Богородиці, який очолили єпископ-помічник Теодор Мартинюк і єпископ-помічник Володимир Фірман.

  • Субота, Березень 23, 2024 - 19:36

    Принцеса Уельська, Кетрін “Кейт” Міддлтон, у п'ятницю здивувала світ, публічно оголосивши, що вона бореться з раком і перебуває на ранніх стадіях лікування.

    Після заяви принцеса також звернулася до інших хворих і попросила не втрачати надії.

    “У цей час я також думаю про всіх тих, чиє життя постраждало від раку. Усіх, хто зіткнувся з цією хворобою, прошу, не втрачайте віри чи надії. Ви не самотні”, — сказала 42-річна Міддлтон у відеозверненні 22 березня.

  • Четвер, Березень 21, 2024 - 15:53

    Fiducia supplicans, Декларація Дикастерії Доктрини Віри, яка дозволяє благословення одностатевих пар, а також пар в інших “неврегульованих ситуаціях”, сприймається в Африці як «культурна колонізація», сказав очільник Симпозіуму Конференції Єпископатів Африки та Мадагаскару (SECAM), кардинал Фрідолін Амбонго OFM кап. Архиєпископ Кіншаси, який також є членом Ради Кардиналів з 2020 року, дав інтерв’ю франкомовному католицькому телебаченню KTO.

  • Середа, Березень 20, 2024 - 17:09

    Християнські лідери в Індії засудили загрозу з боку фундаменталістської індуїстської групи, яка хоче заборонити християнські символи в школах, включаючи хрести, статуї та релігійний одяг.

    "Християнські місіонери перетворюють школи та навчальні заклади на релігійні інститути, — заявив Сатья Ранджан Борах, президент індуїстської націоналістичної групи Kutumba Surakshya Parishad (Рада з безпеки сім'ї). — Ми цього не допустимо". Ці коментарі були оприлюднені 7 лютого на прес-конференції в штаті Ассам, розташованому на північному сході Індії.

  • Середа, Березень 20, 2024 - 13:10

    В Іспанії католицький священник постане перед судом за критику ісламу. Його звинуватили у “злочині на ґрунті ненависті”. Отцеві загрожує до трьох років ув’язнення.

  • Вівторок, Березень 19, 2024 - 15:32

    Під час Літургії в Міланській катедрі стався політичний інцидент. Активісти зірвали літургію, виставивши перед вівтарем свої транспаранти та вигукуючи антивоєнні гасла. Під час інтервенції пацифісти... почубилися з охороною храму.

    “Ми хочемо миру на землі. Більше ніяких війн, – вигукнув один із активістів, які перешкоджали богослужінню. – Це також говорить Папа Римський. Він каже припинити озброєння”, - кричав інший.

Сторінки