Новини

  • 22 Квітень 2024 (21:25)

    Плюралістичні демократії скочуються до тоталітаризму. Ліві фашисти ставляться до людей як до своїх підданих і хочуть вказувати їм, що думати. Про це пише кардинал Герхард Мюллер.

    Кардинал Герхард Людвіг Мюллер був одним з учасників конференції «Nat-Con», яку 17 квітня перервала поліція в Брюсселі. У короткій колонці на Kath.net він висловив свою думку щодо цієї події. За його словами, лівофашистські активісти були дуже раді, що людей позбавляють базового права на свободу зібрань, пише pch24.pl.

  • 22 Квітень 2024 (18:18)

    У контексті Дня Землі 2024 року Папа Франциск через соціальну мережу «Х» нагадав про те, що ми покликані передати майбутнім поколінням не лише матеріальні багатства, але й планету та мир на ній.

     

    «Наше покоління залишило в спадок великі багатства, але ми не зуміли зберегти планету й не бережемо мир. Ми покликані стати ремісниками й будівничими спільного дому, Землі, що “котиться в руїну”. #EarthDay»

    Таким постом у соціальній мережі «Х», який з’явився у понеділок, 22 квітня 2024 р., Папа Франциск приєднався до відзначення Дня Землі.

  • 22 Квітень 2024 (18:15)

    Цього року УГКЦ вшановує пам’ять святого Юрія Переможця 23 квітня. У першу неділю після цього свята Львів традиційно відзначить День міста.

  • 22 Квітень 2024 (18:07)

    Щороку Акція солідарності німецьких католиків з людьми Центральної та Східної Європи «Renovabis» організовує кампанію з нагоди Пʼятидесятниці, під час якої збирає пожертви на благодійні проекти. Цього року в центрі уваги кампанії, запрошеними гостями якої є представники України та Боснії і Герцеговини, є миробудування.

     

  • 22 Квітень 2024 (18:02)

    «Учні, які слідували за Ісусом, мали інше завдання. Господь віддаляв їх від політичного контексту, пропонуючи, щоб вони служили ближнім, не дивлячись на оплату, соціальне положення, відношення, пошану, походження, тощо. Ісус вказував своїм апостолам шлях духовного життя, дорогу служіння ближнім. Словом, Син Божий виховував своїх учнів для служіння іншим людям, щоб витривати в доброму до кінця життя й отримати нагороду в небі!» На цьому наголосив архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк у п’яту неділю Великого посту, 21 квітня 2024 року.

  • 22 Квітень 2024 (17:39)

    21 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав зустрівся зі спільнотою Подружніх зустрічей. Цьогоріч спільнота відзначає своє 25-річчя. Зустріч відбулася у приміщенні Патріаршої курії біля Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

  • 22 Квітень 2024 (15:54)

    Приймаючи на аудієнції Братів християнської освіти, Папа Франциск відзначив їхнє служіння в середовищах, де мрії дітей і молоді часто розбиті важкими життєвими ситуаціями, закликаючи допомагати наново оживляти ці мрії та прямувати до їх здійснення.

     

  • 22 Квітень 2024 (15:48)

    З 15 по 19 квітня тривали щорічні спільні реколекції священників єпархії Святого Володимира Великого в Парижі й Апостольського екзархату в Німеччини і Скандинавії. Під проводом владики Максима Рябухи, єпископа-помічника Донецького екзархату, салезіанина, душпастирі розмірковували над тим, як бути добрим священником у час, коли на Батьківщині йде війна, що спричиняє багато викликів не лише в пасторальному служінні українцям у країнах Західної Європи, але і в особистому духовному житті.

  • 22 Квітень 2024 (12:39)

    Коли ми служимо іншим людям подібно, як Христос послужив нам, у нас святиться і прославляється Боже ім’я. А коли ми готові в любові до Бога і ближнього пожертвувати собою, наше життя стане спасінням для тих, кого любимо. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді в Патріаршому соборі 21 квітня.

  • 22 Квітень 2024 (12:39)

    Коли ми служимо іншим людям подібно, як Христос послужив нам, у нас святиться і прославляється Боже ім’я. А коли ми готові в любові до Бога і ближнього пожертвувати собою, наше життя стане спасінням для тих, кого любимо. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді в Патріаршому соборі 21 квітня.

  • 22 Квітень 2024 (12:09)

    Республіканський губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс у четвер підписав новий законопроект, що дозволяє освітнім установам створювати програми для капеланів-добровольців. При цьому було чітко зазначено, що сатаністи не зможуть скористатися новим законом.

    Законопроект «HB 931» дозволяє школам користуватися послугами капелана на території школи. Діти зможуть отримати духовну підтримку за письмовою згодою батьків, інформує pch24.pl.

  • 21 Квітень 2024 (15:04)
  • 21 Квітень 2024 (14:39)

    Також і в Неділю Доброго Пастиря не забракло молитовної солідарності Папи Франциска зі «стражденною Україною» та молитви за народи Ізраїлю та Палестини.

  • 21 Квітень 2024 (14:37)

    У неділю Доброго Пастиря Папа Франциск, промовляючи до паломників, наголосив на тому, що віддавши на за нас своє життя, Ісус говорить нам про те, що ми для нього – цінні та незамінні.

  • 21 Квітень 2024 (11:48)

    Яким чином ми повинні ставитися до своїх власних планів у духовному житті? Як християни повинні молитися про здійснення їхніх бажань і прагнень? Що є запорукою спокою у моменти незадоволення наших ідей? Відповіді на ці запитання намагається дати єпископ Єпархії Святого Миколая Чудовторця із осідком у м. Чикаго (штат Іллінойс, США) владика Венедикт Алексійчук у чергових духовних роздумах.

    Бути постійними

    Зі свого особистого життя знаємо, як багато мали й маємо різних намірів, ідей, захоплень. Але з досвіду також усвідомлюємо, як нелегко витримати в постійності.

  • 21 Квітень 2024 (11:43)
    Щомісяця є повідомлення про вбитих пасторів на тимчасово окупованих територіях.

    Про це у програмі Громадського радіо повідомив голова Державної служби етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

  • 21 Квітень 2024 (11:41)
    Приймаючи на аудієнції паломників з дієцезій Чезени-Сарсини, Савони-Нолі, Імоли і Тіволі, які прибули до Риму з нагоди 200-річчя від дня смерті Слуги Божого Пія VII, Святіший Отець підкреслив його особливі риси, як дбання про єдність, свідчення й милосердя, закликаючи наслідувати ці чесноти.
  • 21 Квітень 2024 (11:39)
    В рамках започаткованої в квітні кампанії гостинності Віденська Церква проводить ініціативу, що передбачає можливість протягом дня завітати до храмів і каплиць, також і тих, які зазвичай відчинені лише під час богослужінь або доступні для обмеженого кола осіб.
  • 21 Квітень 2024 (11:36)
    Про значення покликання, яке живить та реалізує прагнення до щастя, ділиться думками Папа Франциск у цьогорічному посланні на Всесвітній День молитви за покликання на тему: «Покликані сіяти надію та будувати мир».
     
  • 21 Квітень 2024 (11:33)

    20 квітня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав взяв участь у з’їзді мирян Київської архиєпархії. Темою цьогорічної зустрічі стало преображення України.

    Блаженніший Святослав зауважив, що миряни є найбільшим скарбом для Церкви. Він подякував за участь у з’їзді усім присутнім — представникам парафій, рухів, спільнот і організацій, мирян, які діють на теренах Київської архиєпархії.

Сторінки