Новини

  • 17 Квітень 2024 (17:54)

    Складаючи співчуття архиєпископові та вірним Архидієцезії Боґоти, Папа Франциск згадує покійного як відданого пастиря, що посвятив своє життя добру Церкви.

  • 17 Квітень 2024 (17:52)

    17 квітня у Львові розпочалася Міжнародна екуменічна конференція «Разом крізь лихоліття війни: досвід постюгославських країн та України». На відкритті конференції виступив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

  • 17 Квітень 2024 (15:14)

    “Найпохмуріший день для жінок у післявоєнній історії Німеччини” — так газета “Bild” прокоментувала набуття чинності закону про “самовизначення” (Selbstbestimmungsgesetz).

  • 17 Квітень 2024 (14:25)

    Унеділю, 14 квітня, у Варшаві пройшов Національний Марш за життя, який зібрав небайдужих поляків, котрі відстоюють право на життя від моменту зачаття до природної смерті. Тисячі людей вийшли на вулицю, щоб заявити про свою прихильність захисту ненароджених дітей від варварської практики аборту.

  • 17 Квітень 2024 (14:14)

    Іслам запроваджує нові стандарти практикування віри у французьких передмістях. Парадоксально, але це впливає і на католиків, які там живуть, причому в позитивному сенсі: вони відкрито говорять про свою віру і готуються захищати її, коли стикаються з сусідами-мусульманами. Католики в передмісті, це не корінні французи, а мігранти. Однак у цих районах, де переважають мусульмани, вони утворюють динамічні і, як правило, молоді спільноти, що свідчать про Христа.

  • 17 Квітень 2024 (13:56)

    У квітні згадують одну з найтрагічніших сторінок історії кінця ХХ століття – геноцид у Руанді, під час якого лише за сто днів було вбито понад мільйон осіб.

    Геноцид у Руанді залишається в пам'яті людства яскравим прикладом того, скільки зла може спричинити розпалювання ненависті та ворожнечі. Своїм свідченням про ті трагічні події в інтерв’ю Vatican News поділився кардинал Антуан Камбанда, архиєпископ Кігалі.

  • 17 Квітень 2024 (13:02)

    У Бельгії з'явилася ще одна жахлива версія культури смерті. Люк Ван Ґорп, керівник одного зі страхових фондів т. зв mutualité/mutualiteit, метою якого є забезпечення всім гідної медичної допомоги, запропонував евтаназію для “людей, які втомилися від життя”. У відповідь на це бельгійські єпископи нагадали, що “людське суспільство завжди виступає за життя”.

  • 17 Квітень 2024 (12:54)

    У Павшині на Мукачівщині 12-14 квітня, проходив семінар про захист життя від моменту зачаття і до природної смерті. Однією зі спікерів була Голова Всеукраїнського благодійного фонду «За гідність людини» пані Геня Самборська.

  • 17 Квітень 2024 (12:51)

    Під час нарад, що відбувалися під проводом Папи Франциска і на які прибули члени ради з різних куточків світу, також не забракло згадки, як також молитви, що стосувалися війн, які тривають у світі.

    В днях 15 і 16 квітня 2024 р. в «Домі святої Марти» у Ватикані відбувалася квітнева зустріч Ради Кардиналів, дорадчого органу, який Папа Франциск створив на початку свого понтифікату із завданням допомагати в управлінні Церквою та опрацюванню необхідних реформ.

  • 17 Квітень 2024 (12:49)
    Про значення чесноти поміркованості як вміння знаходити належну мірку приємностям і словами, роздумував Папа Франциск під час загальної аудієнції, вказуючи на те, що ця чеснота забезпечує панування волі над інстинктами.
  • 17 Квітень 2024 (12:40)

    Скеровуючи наприкінці загальної аудієнції думку до народів, які страждають від війн, Папа Франциск присвятив окрему згадку військовополоненим, засудивши катування та закликавши молитися за їхнє звільнення.

  • 17 Квітень 2024 (12:31)

    16 квітня 2024 року в Києві в приміщенні Соціального центру релігійної громади ХВЄ «Філадельфія» під головуванням Старшого єпископа Української Церкви християн віри євангельської Анатолія Козачка відбулося засідання Наради Християнських Церков України (Нарада Церков). 

    Глави та уповноважені представники церков розглянули та затвердили Положення про Нараду Християнських Церков України, яке було підготовлене Секретаріатом Наради.  

  • 16 Квітень 2024 (18:12)

    Вислужений очільник столичної архидієцезії тривалий час очолював Єпископську конференцію Колумбії, а кардинальські відзнаки отримав разом з теперішнім Папою.

    У понеділок, 15 квітня 2024 р., на 92-му році життя перестало битися серце кардинала Педро Рубіано Саенса, вислуженого Архиєпископа Боготи, якого місцева Церква пам’ятає як ревного пастиря під час років кривавого внутрішнього протистояння між урядовими військами та бойовиками FARC і ELN та боротьби з наркокартелями.

  • 16 Квітень 2024 (18:11)
    Оприлюднено інформацію про зустріч парафіяльних священиків в рамках приготування до другої сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, що відбудеться в м. Сакрофано неподалік Риму.
  • 16 Квітень 2024 (18:10)
    У міжнародний день боротьби проти рабства неповнолітніх Папа Франциск нагадує про долі дітей, які живуть в умовах, схожих до рабства.

    «#МолімосяРазом за мільйони дітей, які живуть в умовах, схожих до рабства. Кожна покинута, марґіналізована, позбавлена лікування та можливості навчатися дитина – це голос, який підноситься до Бога!»

  • 16 Квітень 2024 (18:09)

    Отець Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії та священник УГКЦ часів підпілля, поділився думками про особливості ролі Церкви і священника в сучасному українському суспільстві.

    «Незалежно від часів, завдання священника залишається постійним — допомогти кожній людині усвідомити її особисту свободу і, як наслідок, відповідальність за прийняті рішення. Це його головне завдання», — розповів о. Мирон у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

  • 16 Квітень 2024 (18:07)

    16 квітня 2024 року у своїй резиденції в Києві Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав провів зустріч із головою Фонду державного майна України Віталієм Ковалем.

    Під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці у сфері відбудови України, ґрунтуючись на спільних цінностях. Блаженніший Святослав ознайомив п. Віталія із планами та напрямами діяльності УГКЦ, спрямованими на відновлення країни, зокрема розвиток шкіл, садочків, центрів допомоги ВПО та реабілітації військових.

  • 16 Квітень 2024 (17:33)

    Багато хто знає Ferrero Rocher за її популярні шоколадні цукерки з лісовим горіхом, але зв’язок компанії з Богородицею з Лурду менш відомий.

    Мікеле Ферреро, засновник компанії та ревний католик, мав глибоку побожність до Пресвятої Діви Марії та хотів вшанувати її своєю роботою. Повідомляється, що він назвав свою компанію “Rocher” на честь скельного ґроту Rocher de Massabielle, який позначає місце, де Діва Марія явилася святій Бернадетті в Лурді, Франція.

  • 16 Квітень 2024 (17:03)

    Папа Бенедикт XVI народився 16 квітня 1927 року в Німеччині. Цьогоріч йому було б 97 років.

    У його день народження нагадуємо шістнадцять прекрасних цитат, які варто запам'ятати...

    1. Якщо у Твоєму житті немає Бога, то й усе інше не спрацює. Це так, неначе неправильно застібнути перший ґудзик: далі всі інші також будуть погано застібнуті, і доведеться починати знову від верху.

  • 16 Квітень 2024 (15:32)

    Найкращою відповіддю на насильство і страх є молитва і мир, заявив архиєпископ Ентоні Фішер після нападу на ассирійського єпископа Мар Марі Еммануїла 15 квітня 2024 року.

    “Закликаю віруючих не реагувати на ці події зі страхом, уникаючи місць культу, боячись нових нападів, чи з гнівом, беручи участь в актах розправи чи помсти. Найкраща відповідь на насильство і страх – це молитва і спокій”, – сказав католицький архиєпископ Сіднея.

Сторінки