Новини

  • 25 Квітень 2024 (17:13)

    Четверо німецьких єпископів відмовились від участі у Раді Синоду - органу, створеного Синодальним шляхом для підготовки нового способу здійснення влади в Католицькій Церкві в Німеччині. На думку єрархів, Синодальна Рада не відповідає необхідним вимогам, встановленим внутрішньоцерковними правилами.

  • 25 Квітень 2024 (16:57)

    Мусульманські екстремісти підпалили кілька будинків християн у провінції Мінья на півдні Єгипту, продовжуючи антихристиянське насильство менш ніж за два тижні до святкування цими християнами Великодня.

    За даними «The New Arab», коли антихристиянським фанатикам не вдалося позбавити християн їхніх будинків у відплату за спробу побудувати церкву в селі Аль-Фавахер, вони спалили будинки ввечері 23 квітня, інформує CNA.

  • 25 Квітень 2024 (12:57)

    Католицький теолог Йоганна Ранер каже, що дві головні церкви Німеччини стоять перед обличчям великих потрясінь та рішень про напрямок розвитку, оскільки все менше людей є віруючими. «Ми все більше стаємо меншістю, все менше людей відчувають приналежність до Церкви і беруть участь у її житті. Ми повинні визнати цей факт, сказала богослов-викладач Тюбінгенського університету під час конференції в Католицькій академії у Фрайбурзі.

  • 25 Квітень 2024 (12:31)

    «Ми не можемо заохочувати підтримку медичних процедур, заснованих на реконструкції, або ліків, які шкодять організму. Натомість наша мета – допомогти знову відкрити та виховати людство, створене Богом», – зазначають єпископи Англії та Уельсу. Вони опублікували пастирські роздуми про ґендер (т.зв. культурну стать), наголошуючи на вченні Церкви та зазначаючи, що супровід людей, які борються з гендерною дисфорією, є «складним, але необхідним душпастирським завданням».

  • 25 Квітень 2024 (11:42)

    В інтерв’ю для CBS Папа Франциск закликає припинити війни в Україні, Газі та в усьому світі. Він каже, що в Церкві є місце для кожного, вказуючи, що якщо парафіяльний священник не здається гостинним, можна шукати в іншому місці: «Завжди є місце, не втікайте від Церкви».

    Говорячи, зокрема, про війни в Україні, у Газі та інших, які продовжують спустошувати світ, Папа Франциск сказав: «Будь ласка, країни у стані війни, усі вони… Зупиніть війну. Шукайте переговорів. Шукайте миру. Мир в результаті перемовин є кращим, ніж безкінечна війна».

  • 25 Квітень 2024 (11:16)

    Постійний Спостерігач Святого Престолу виступив під час дебатів у Раді безпеки ООН на тему «Жінки, мир, безпека», відзначивши зростання використання у війнах сексуального насильства та висловивши занепокоєння зростанням фінансування екстремістських організацій та торгівлею людьми.

     

  • 24 Квітень 2024 (17:36)

    Понад 50 років тому кампуси університетів стали притулком лівого авангарду в США. Наразі ситуація не змінилася. Коли з’являється яскравий привід для бунту лівої «пробудженої» молоді (війна у В'єтнамі чи BLM), то це починається з університетів. Тепер причина — це війна на Близькому Сході.

  • 24 Квітень 2024 (17:33)

    23 квітня медичні капелани Львівської Архиєпархії УГКЦ відвідали Національний реабілітаційний центр UNBROKEN. Священнослужителі мали нагоду почути про реабілітацію не лише фізичну, але й про близьку їм — ментальну.

  • 24 Квітень 2024 (16:45)

    Переслідування християн на окупованих територіях мають системний характер і тривалість окупації прямо пов’язана із загрозою для українських церков. Голова Державної служби етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський в ефірі Громадського радіо повідоми про вбивство щонайменше 40 пасторів і священників та викрадення сотень служителів. Також у період повномасштабної війни росіяни знищили чи пошкодили понад 630 культових споруд.

  • 24 Квітень 2024 (16:39)

    Століттями великі католицькі богослови висловлювали різні думки щодо точних деталей повстання пророкованого Антихриста та його зв’язку з відбудовою Єрусалимського храму.

    У попередній статті зазначалось, що Антихрист прийде «у всій силі, ознаках і неправдивих чудесах», так що він зможе переконати багатьох поклонятися йому. Святий Павло описує його так:

  • 24 Квітень 2024 (16:30)

    На основі біблійних текстів прийнято вважати, що початок кар'єри Антихриста «буде скромним і невідомим». Однак, завдяки його силам спокуси, його влада, завоювання і вплив будуть зростати, поки не призведуть до всесвітнього панування.

    У своїй книзі «Царство Христа і навернення єврейського народу» о. Деніс Фейхі дає огляд того, що є достовірним, ймовірним і невизначеним щодо Антихриста.

    Реальна людська особистість

    Безсумнівно, що Антихрист буде одним чоловіком, однією людською особистістю.

  • 24 Квітень 2024 (16:29)
    «Винахід» Святого Року в 1300 році: походження та причини незабутнього року.
     

    Вечір 1 січня 1300 року. Вулицями Риму здіймається гамір, який стає все гучнішим і гучнішим. Багато людей біжать, швидко ступають: вони прямують до базиліки Святого Петра. Чоловіки і жінки, окрилені надією, прагнуть якнайшвидше потрапити туди. Опинившись там, вони чекають. Гамір переростає в галас. Римляни вимагають, щоб Папа надав повний відпуст.

  • 24 Квітень 2024 (16:26)

    Папа Франциск звернувся з коротким відеопривітанням до спільноти дієцезії Термолі, що готується приймати перегринацію статуї Пресвятої Богородиці з Фатіми, заохочуючи відкрити свої серця та домівки на її присутність.

     

  • 24 Квітень 2024 (16:23)

    27 квітня за участі Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря відбудеться IV Зʼїзд мирян у Львівській Архиєпархії під гаслом — «Преображення України шляхом надії, зцілення та солідарності».

    Учасниками події будуть представники усіх деканатів.

  • 24 Квітень 2024 (15:46)

    Середина квітня в Харкові спекотна і суха. Особливо це відчутно на площі перед центральним залізничним вокзалом. У Києві війна нагадує про себе сиренами повітряних тривог та звуками роботи ППО. У Харкові, на перший погляд, — теж. Однак за пів дня перебування в місті наївний киянин розуміє, що тривога тут постійно, а гучні «бахи», які час до часу чуєш — не робота ППО, а розриви російських ракет.

  • 24 Квітень 2024 (14:31)

    Посиленим закликом до молитви за країни, що перебувають у стані війні, зокрема, за Україну, «яка дуже страждає», закликом до молитви за мир завершилася зустріч Папи Франциска з паломниками в останню середу квітня.

     

    Подвійним закликом не забувати про «багатостраждальну Україну» та молитися за мир Папа Франциск завершив свою середову зустріч з паломниками, яка 24 квітня 2024 р. відбувалася на площі Святого Петра у Ватикані. Привітавши, як звичайно, молодь, хворих, похилих віком і молодят, Святіший Отець, промовляючи експромтом, без заздалегідь приготованого тексту, сказав:

  • 24 Квітень 2024 (12:43)

    Завершивши протягом попередніх катехиз представлення так званих кардинальних чи головних чеснот, вчення про які не є виключно християнською спадщиною, в рамках циклу повчань про вади та чесноти Папа Франциск перейшов до представлення життя у Святому Дусі, роблячи впровадження до представлення богословських чеснот.

     

  • 24 Квітень 2024 (11:33)

    Святий Престол має намір відновити угоду з комуністичним Китаєм про призначення єпископів восени цього року, зазначив кардинал П'єтро Паролін.

  • 23 Квітень 2024 (18:20)

    Св. Юрій, ймовірно, є одним із найвідоміших і найулюбленіших святих християнства, увічнений у відомій легенді про Св. Юрія та змія (дракона) — казці, що має цілком середньовічний характер, у якій хоробрий і відважний лицар вривається та рятує прекрасну принцесу від того, щоб її пожер дракон.

  • 23 Квітень 2024 (17:50)

    Німецьке бачення екуменізму полягає на різноманітті, а не єдності. Німці не розуміють, що це може закінчитися серйозними проблемами. Про це говорить куріальний кардинал Курт Кох.

    Конференція єпископату Німеччини спільно з Євангельською церквою в Німеччині видали нову брошуру з екуменічних питань. «Більше видимості в єдності та більше примирення в різноманітності. Про шанси процесуально-орієнтованого екуменізму» – йдеться у її заголовку. Брошура складається з низки статей, присвячених розумінню екуменізму та способам його реалізації на практиці.

Сторінки