Новини

  • 20 Квітень 2024 (15:26)
    Кармеліт, який понад чверть століття служить у Руанді, в контексті 30-річчя стоденного геноциду, що стався в цій африканській країні, ділиться думками про роль Євангелія в зціленні суспільних ран.
  • 20 Квітень 2024 (15:25)

    Очільник місцевої Церкви заохочує вірних молитовно готуватися до «зустрічі з Ісусом під час пастирського візиту Папи Франциска».

  • 20 Квітень 2024 (15:24)
    У жіночій в’язниці «Джудекка» у Венеції відбулася інавгурація павільйону Святого Престолу, приготованого на Венеційську бієнале 2024. В останню неділю квітня експозицію відвідає Папа Франциск.
  • 20 Квітень 2024 (15:22)
    В інтерв’ю для часопису «L’Osservatore Romano» Префект Дикастерії у справах духовенства кардинал Лазар Ю Хун Сік поділився думками про істотні виміри формації життя священників, торкаючись теми сучасної культури та розпізнавання покликання.
  • 20 Квітень 2024 (15:20)
    Під час симпозіуму про діяльність Святого Престолу в сфері міжнародного права, Секретар Святого Престолу в справах стосунків з державами й міжнародними організаціями розповів про місію кардинала Дзуппі в сприянні репатріації українських дітей, вивезених у Росію.
     
  • 20 Квітень 2024 (15:16)
    Зустрічаючись із членами Папського комітету історичних наук з нагоди його пленарного засідання, Святіший Отець наголосив на діалозі та шанобливому ставленні до істини.

    У суботу, 20 квітня 2024 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції учасників пленарного засідання членів Папського комітету історичних наук, який відзначає цьогоріч 70-ліття від свого заснування. У своєму слові Святіший Отець відзначив, зокрема, міжнародний вимір і мультидисциплінарний характер Комітету.

  • 20 Квітень 2024 (15:15)
    Духовне життя, навчання, життя у спільноті та апостольська діяльність: на таких аспектах наголосив Папа Франциск, приймаючи на аудієнції у Ватикані семінаристів із двох семінарій в Іспанії, які прибули до Риму з метою паломництва до гробу святого апостола Петра.
  • 20 Квітень 2024 (14:31)

    Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні закликає парламент прийняти суворішу заборону щодо сурогатного материнства – практику, яка була незаконною в країні протягом двох десятиліть і вже може призвести до тюремного ув'язнення та фінансових санкцій.

  • 19 Квітень 2024 (11:31)
    У Північній Кореї, в країні з найбільшим рівнем державного контролю у світі, християнська віра знаходиться під жорстоким пригніченням. Сотні тисяч віруючих страждають або загинули, утримувані у нелюдських умовах у гулагах, а решта живе у страху та таємниці.
     
  • 19 Квітень 2024 (11:05)

    Від 12 до 14 квітня у Павшино відбувався практичний пролайф семінар, організований Комісією у справах душпастирства сімей при єпископаті України та Мукачівською дієцезією. Про враження від зустрічі та подальші плани ми поспілкувались з очільником Комісії єпископом Радославом Змітровичем ОМІ, який увесь цей час перебував разом із учасниками.

  • 19 Квітень 2024 (11:00)

    Перебуваючи у Римі, владика Максим Рябуха, екзарх Донецький, поспілкувався з представниками агенцій «Сір» (SIR) та «Фіск» (Федерація італійських католицьких тижневиків). У розмові з журналістами єпископ-помічник Донецького екзархату УГКЦ розповів про обстріли росіянами, полонених отців-редемптористів о. Богадана Гелету та о. Івана Левицького, а також про законодавчі зміни щодо мобілізаційного віку.

    «Чи залишилося щось людяне в серцях російського народу?»

  • 19 Квітень 2024 (10:58)

    У суботу, 13 квітня 2024 року, з нагоди свята священномученика Мартина I, папи Римського, у храмі Пресвятого Розп’яття у місті Тоді, що в регіоні Перуджа, Апостольський екзарх для українців-католиків в Італії владика Діонісій Ляхович очолив Архиєрейську Божественну Літургію італійською мовою у візантійському обряді за мир в Україні.

  • 19 Квітень 2024 (10:53)

    5 квітня керівник благодійної організації «Кармель», яка діє при Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію в Бердичеві, сестра Ніна Тартачник CST особисто зустрілася з першою леді Польщі Агатою Дудою у Варшаві, яка проявила глибокий інтерес до місії та діяльності організації з України.

  • 19 Квітень 2024 (10:47)

    Уже втретє Україна проживає весну й час Великого посту в очікуванні Воскресіння Христового у великій війні. Тому о.

  • 18 Квітень 2024 (18:28)
    Відкриваючи весняну пленарну зустріч Комісії Єпископатів ЄС, її очільник вказав на загрози від поділів у Європейському Союзі перед обличчям викликів, пов’язаних з війною в Україні, а також перестеріг від спокуси делегітимізувати союз з огляду на рішення, несумісні з християнським баченням, заохочуючи навпаки, використовувати всі можливості для ділення з іншими спадком віри.
  • 18 Квітень 2024 (18:26)

    Минуло 127 років з часу першої Служби Божої українською мовою в Канаді. Її відправили в поселенні Теребовля у хатині Василя Ксьонжика, вихідця з Теребовлі на Тернопільщині.

    Тоді, 12 квітня 1897 року, Службу Божу відслужив отець Нестор Дмитрів.

  • 18 Квітень 2024 (17:19)

    Від 3 до 17 квітня у Римі відбувалось навчання по роботі з травмою в Папському Салезіянському університеті. У важливій ініціативі також вдалося взяти участь трьом представницям Салезіянського ліцею «Всесвіт» у Житомирі. На завершення свого перебування у Римі вони у складі своєї групи мали зустріч зі Святішим Отцем. 

    У навчальній програмі брали участь психологи, педагоги, катехити та аніматори салезіанських спільнот з регіонів, де тривають збройні конфлікти. Серед учасників групи були священники та капелани. 

  • 18 Квітень 2024 (17:17)

    Заклик до справедливого миру та солідарності для України

    Ми, представники Конференції Європейських Церков (КЄЦ) разом з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), займаємо єдину позицію щодо засудження агресії Російської Федерації проти України, яка триває з 2022 року. Неспровоковане вторгнення на українську територію завдало безмірних страждань тисячам невинних мирних жителів, дестабілізувало регіон та порушило основоположні принципи міжнародного права і людської гідності.

  • 18 Квітень 2024 (17:15)
    Щонайменше сорок жінок, що не мають належного доступу до служби охорони здоров’я, мали нагоду пройти в амбулаторії для бездомних і вбогих, яку провадить Дикастерія харитативного служіння, діагностичні обстеження для запобігання раку молочної залози.
  • 18 Квітень 2024 (17:14)

    Серед груп, що брали участь у загальній аудієнції з Папою Франциском 17 квітня 2024 р., були також священники-салезіяни разом зі своїми помічниками з-поміж мирян, що брали участь у формаційному курсі «Супроводжувати тих, кого спіткала травма», який організував Папський Салезіянський Університет, група жінок з України під проводом о. Романа Кравчика, пароха архикатедрального собору святого Юра у Львові, а також отці з Головної Управи та вищі настоятелі Василіанського Чину святого Йосафата.

Сторінки