Новини

  • 18 Березень 2024 (17:44)

    Конгрес Перу більшістю голосів прийняв закон, який вимагає від держави гарантувати «захист вагітності, вагітної матері, ненародженої дитини та її сімейного оточення». Таким чином Закон підтримуватиме та захищатиме материнство та життя ненароджених дітей.

  • 18 Березень 2024 (17:32)

    Християни в Пакистані продовжують жити в труднощах. 16 серпня минулого року напад мусульманського натовпу в Джаранвалі на церкви, квартири та робочі місця послідовників Христа шокував країну. Але є ознаки надії. Нещодавно Верховний суд відхилив звіт, поданий владою провінції Пенджаб, закликавши до подальшого розслідування. Після 304 арештів було зареєстровано лише 22 справи та зібрано лише 18 обвинувальних актів.

  • 18 Березень 2024 (17:20)

    Теологія кардинала Фернандеса є небезпечною, оскільки робить занадто великий акцент на почуттях. Це може призвести до різних помилок. Про це пише архиєпископ-емерит Філадельфії, США, Чарльз Чапут.

  • 18 Березень 2024 (16:18)

    У різних дієцезіях Малайзії майже 2000 осіб виявили бажання стати християнами, розпочавши шлях приготування до Таїнств християнського втаємничення.

  • 18 Березень 2024 (16:17)
    Вибори до Європейського Парламенту є важливим моментом, щоб обрати тих політиків та партії, які будуть ціннісно орієнтовані, служачи на користь спільного блага. Про це йдеться у спільній декларації Комісії єпископатів ЄС.
  • 18 Березень 2024 (13:20)

    Із 3 по 8 березня проходив Постійний Синод Української Греко-Католицької Церкви. Цього разу — у США і охоплював не лише робочі засідання, а й молитовні зустрічі із громадою у Вашингтоні, Філадельфії та Нью-Йорку, адвокаційні — з американськими політиками й урядовцями, відвідини Конференції католицьких єпископів США, а також православних ієрархів. Роботу 7 (78) сесії Постійного Синоду підсумував Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Далі — його пряма мова.

  • 18 Березень 2024 (13:18)

    Звертаючись до учасників Хресної дороги, яка відбуватиметься в іспанському місті Меріда, Святіший Отець наголосив, що Страсний Тиждень є благодатним часом, щоб вийти назустріч Христові та ближньому.

  • 18 Березень 2024 (13:17)

    В історії Церкви є теми малознані — причому не через відсутність джерел, а через відсутність уваги до них. Це відбувається, зокрема, й тому, що хтось описує історію регіону так, наче він розвивався ізольовано, і не цікавиться, які джерела є у сусідніх регіонах. Тоді події залишаються непоясненими, а єпископи і цілі єпархії виникають наче нізвідки. Але це не так. Одним із випадків, де пошук джерел багато прояснює, є історія передумов Ужгородської унії XVII століття.

  • 18 Березень 2024 (13:15)
    Двоє дослідників Ватиканської обсерваторії запропонували шлях для з’ясування шляхів для подальших досліджень фізичних законів, які дозволяють краще відкрити особливість теорії Великого вибуху.

    Нещодавно двоє космологів з Ватиканської обсерваторії досягли прогресу в розробці нового математичного методу для розуміння теорії Великого вибуху. У комюніке Ватиканської обсерваторій зазначається, що двом їхнім працівникам вдалося окреслити опис рішення щодо особливостей функціонування деяких фізичних законів у перших митях виникнення Всесвіту.

  • 18 Березень 2024 (13:14)
    Приймаючи на аудієнції спільноту Ватиканської педіатричної лікарні, Папа заохотив присутніх медиків пропонувати своїм пацієнтам професійність, приділяючи особливу увагу найуразливішим.
  • 18 Березень 2024 (13:10)

    Важливо почати Великий піст зі Святої Тайни Сповіді, щоби виставити за допомогою духовного отця всі духовні координати нашого руху, мандрівки до святого великого дня Пасхи Господньої. Бо справді, мусимо побороти наше особисте зло, яке є в нас. А тоді будемо здатними побороти все те зло, яке нас оточує і на нас чигає. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у проповіді в Сиропусну неділю, 17 березня, перед початком Великого посту.

  • 18 Березень 2024 (13:09)

    Нововисвячений єпископ Єрусалимського латинського патріархату, Патріарший вікарій Кіпру Бруно Варріано відслужив Літургію у Церкві Святого Хреста в Нікосії. Йому співслужив зокрема і Голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Степан Сус разом із 35-ма єпископами з різних країн, які прибули на хіротонію.

    На Літургії були присутні священники УГКЦ о. Андрій Гах, о. Василь Захарусь та о. Ігор Посоленик, а також вірні УГКЦ, які мешкають на Кіпрі.

  • 18 Березень 2024 (13:06)

    У телеграмі співчуття Святіший Отець згадує про кардинала Пауля Йозефа Кордеса як про ревного пастиря, що відзначався душпастирською турботою про молодь і немічних людей.

  • 17 Березень 2024 (17:23)

    Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Франциск закликав молитися за припинення насильства на Гаїті та за країни, де точаться війни, серед яких Україна.

  • 17 Березень 2024 (17:22)
    Коментуючи перед проказуванням молитви «Ангел Господній» Христові слова про Божу славу, Святіший Отець вказав на те, що вона, на відміну від людської слави, не минає і залишає в серці радість, ведучи до спільного добра.

    «Дар і прощення – це суть Божої слави. Вони є для нас способом життя» – наголосив Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 17 березня 2024 року. Святіший Отець прокоментував євангельський уривок провіщення Ісусом його смерті на хресті (пор. Ів. 12, 20-33), яка вважалася поразкою.

  • 17 Березень 2024 (17:20)

    Сьогодні переживаємо блаженну і глибоку хвилину, яка нас наповнює впевненістю та вірою, що всепереможна сила Божа діє в тілі українського народу й пульсує в жилах нашої Церкви… В одному з найменших храмів Львова ми освятили пам’ятну дошку на честь слуги Божого Любомира — нашого батька й учителя, великого українця, очільника нашої Церкви, період патріаршества якого історія назве «золотим часом» відродження Церкви на рідних землях. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час освячення та відкриття пам’ятної таблиці патріарху Любомирові у Львові 16 березня.

  • 15 Березень 2024 (19:23)

    У четвертій проповіді з нагоди Великого Посту проповідник Папського дому роздумував над Христовим воскресінням, яке породжує надію – рушійну силу у нашому житті.

  • 15 Березень 2024 (19:21)

    Приймаючи на аудієнції учасників пленарної асамблеї Дикастерії у справах Євангелізації, Святіший Отець наголосив на феномені секуляризації, яка є нагодою для осмислення та надання ефективної відповіді через свідчення віри та катехизацію.

  • 15 Березень 2024 (19:20)

    15 березня Одеса знову зазнала ворожого обстрілу з боку росії. Внаслідок вибухів загинуло 16 людей, понад 70 — отримали поранення. Одеський екзарх владика Михайло Бубній висловив співчуття родинам загиблих та постраждалих.

    «Сьогодні Одеса знову здригнулася від вибухів. Російська федерація тероризує наш український народ, наше місто. Внаслідок обстрілу є багато загиблих та поранених», — розповів владика Михайло у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

  • 15 Березень 2024 (13:37)

    Журналіст EWTN нещодавно зробив фото, на якому зображені мощі св. Томи Аквінського, які транспортують до Аббатства Фоссанова на пасажирському сидінні джипа. Це фото було зроблено 7 березня 2024 р. на вулицях Приверно, Італія, і невдовзі стало «вірусним».

    Процесія відбулася на згадку про 750-річчя смерті святого 7 березня 1274 року в абатстві Фоссанова, де також була знайдені мощі, пише churchpop.

    Очолив процесію єпископ Маріано Крочата з єпархії Латина-Терачина-Сеце-Пріверно.

Сторінки