Американці протестують проти гомозв’язків
  • Нед, 22/06/2014 - 00:36

19 червня у Вашингтоні американці протестували проти просування у їх країні так званих гомосексуальних подруж. Від Капітолію до будинку Верховного Суду пройшов Марш для Подружжя. В ньому взяли участь також і представники Церкви, серед них апостольський нунцій Архиєпископ Карло Вігано та митрополит Сан-Франциско Архиєпископ Сальваторе Корділеоне, котрий в американському єпископаті очолює комісію у справах сім’ї. Виступаючи на марші, Архиєпископ Корділеоне звернув увагу на небезпечну тенденцію у підході до подружжя. Суспільство концентрується виключно на зв’язку дорослих, цілком забуваючи про те, що у цьому зв’язку народжуються та виховуються діти. Замість того, щоб концентруватись на дітях, ми концентруємося на дорослих, – зазначив митрополит Сан-Франциско.

Організатори маршу звертають увагу на велику різноманітність його учасників. На ньому виступав, наприклад, Дуґ Мейн Ворінг, задекларований гомосексуаліст, один із засновників «Tea Party», котрий рішуче виступив проти так званих одностатевих подруж. З Франції приїхала Людовін де ля Роше, організаторка багатомільйонних маршів на захист сім’ї, які минулого року пройшли вулицями французьких міст.

Що цікаво, противники Маршу посилено старались, щоб в ньому не взяв участь офіційний представник Католицької Церкви. Досить сильний тиск було чинено на згаданого вище Архиєпископа Корділеоне. Понад 80 особистостей зі світу політики і релігії написало до нього відкритий лист, в якому закликали його відмовитись від участі в Марші для Сім’ї, оскільки він не відповідає позиції Папи Франциска, котрий начебто відмовився від осудження гомосексуалістів. Архиєпископ Корділеоне не піддався тиску і нагадав, що звіщення істини про сім’ю є його обов’язком. Він запевнив, що Церква противиться актам насильства супроти гомосексуальних осіб. Однак він зазначив, що сьогодні насильству піддаються все частіше ті, хто обороняє подружжя і сім’ю.