Американські атеїсти вимагають видалити християнські символи з печатки міста
  • Втр, 01/10/2013 - 20:47

Місто Деланд в штаті Флорида бореться з групою атеїстів, які вирішили нав'язати свої уявлення про те, як повинна виглядати його печатка. Місцеве відділення «Americans United for Separation of Church and State» погрожує подати до суду, якщо з печатки міста не будуть видалені символи хреста, серця і якоря, повідомляє The Christian Post.

У листі, який атеїсти скерували в адміністрацію Деланд, стверджується, що символи «біблійної релігійності» на печатці міста порушують 1-у поправку до конституції. Група зажадала вжити заходів протягом 30 днів, у разі відмови має намір звернутися до суду.

Прокурор міста Даррен Елкінд направив лист-відповідь атеїстам, в якому пояснив, що печатка міста не призначена для релігійної проповіді, але була створена більше 130 років тому як заповіт засновника міста Генрі Деланда. Печатка є частиною історії і не несе ніякого «сектантського сенсу».

Яким може бути результат судового процесу, неясно. У Верховному суді не прийнято стандарту для вирішення подібних справ. У 2004 р. інспектори округу Лос-Анджелес проголосували за видалення крихітного золотого хреста з печатки округу, прагнучи уникнути позову від Американського союзу цивільних свобод. Навпаки, позов атеїстів проти міста Лас-Крусес, Нью-Мексико, які вимагали видалити з міської печатки три білих хрести, був програний в суді. Суддя ухвалив, що печатка символізує назву та історію міста.
За матеріалами http://www.sedmitza.ru/