Американські єпиcкопи звільнили академічних душпастирів, які підтримували «католицьке ЛГБТ»
  • Пон, 25/07/2022 - 15:09

У двох академічних душпастирствах, які провадили американські паулісти-місіонери при університетах в Огайо і Техасі, місцеві єпископи вирішили, що до кінця липня там слід поміняти душпастирів та профіль їхньої діяльності. В обох випадках там монахи підтримували серед іншого «католицьку версію ЛГБТ».

Перша справа стосується Центру Ньюмена ім. св. Томаса Мора при держуніверситеті м. Коламбус – столиці штату Огайо. Від 1956 р. його провадять члени американського Місійного згромадження св. Павла, служачи близько 60 тисячам студентів, викладачів та інших працівників. 18 липня місцевий єпископ Ерл Фернандес подякував паулістам за роботу, а на їхнє місце призначив нового душпастиря, о. Адама Страйтенбергера, який раніше керував євангелізаційною програмою в єпархії.

Осередок, який провадили паулісти, був загально відомий, як «приязний до ЛГБТ». Це особливо наголошували такі невизнані Церквою товариства як «New Ways Ministry» і «Dignity Columbus», метою яких є «проникнення ЛГБТ в структури Церкви».

Що стосується випадку в Техасі, там також місцевий єпископ вирішив призупинити діяльність паулістів, замінивши їх на єпархіальних священників, для академічного душпастирства в місцевому університеті. У своєму листі він пояснив, що «після довгої молитви і глибокого розрізнення» вирішив, що це «принесе більшу користь єпархії і її присутності в кампусі університету Техасу». В Остіні паулісти діяли від 1908 року, а в 1913 р. розпочали там душпастирство для студентів.

Місійне згромадження св. Павла (Paulist Fathers) – це американське монаше згромадження. Відповідно до своєї харизми, вони серед іншого проводять апостольство в американських вишах. Із 19 їхніх осередків лише один діє закордоном США – у Римі. Цю спільноту заснував у 1858 р. о. Ісаак Хекер разом з отцями Джорджем Дешоном, Августином Гевітом і Френсісом А. Бейкером.