Американські лідери Pro-life руху висловили подяку Дональду Трампу
  • Птн, 24/11/2017 - 19:04

На передодні американського національного свята Дня Подяка лідери pro-life руху висловили багато різноманітних подяк американському президенту Дональду Трампу. У своїй колонці на шпальтах видання Breibart доктор психології Сюзана Беррі перераховує п’ять причин, які спонукають американських захисників життя бути вдячними Дональду Трампу.

Перша причина – це його перемога на виборах. Бо якби американським президентом стала Гілларі Клінтон, то не переконання д-р. Беррі, якби Гілларі Клінтон зараз була президентом США, то воно би змісила усіх платників податків платити за аборти. Окрім цього гігант американської абортивної індустрії Planned Parenthood отримав би ще більше державне фінансування. Як зазначає католицький священик о. Френк Павоне, директор Національного товариства «Священики за життя», він уже вдячний президенту Трампу за те, що багато грошей з державного бюджету не пішло на фінансування вбивства ненароджених дітей.  У свою чергу протестант Трой Ньюмен, президент акції «Спасіння» вважає, що Трамп зробив найбільше з усіх дотеперішніх американських президентів у сфері захисту життя ненароджених дітей.

Причина друга: іменування до Верховного Суду США Нейла Ґорсача. В часі свого президенства Барак Обама іменував велику кількість «прогресивних» суддів на всіх рівнях, чим суттєво підірвав боротьбу американських активістів за життя та, фактично, скасував усі ініціативи республіканців стосовно захисту життя ненароджених дітей, оскільки американські суди, укомплектовані прогресистами виносили рішення не на користь пролайферів. Американські пролафери сподіваються, що Трамп змінить цю ситуацію у їхню користь.

Причина третя: Трамп схвалив закон, який передбачає заборону абортів від 5 місяця вагітності. Окрім цього Трамп лобіює повне припинення державного фінансування для Planned Parenthood.

Причина четверта: Трамп заборонив фінансування з американського держбюджету абортів закордоном. Це стало серйозним ударом по міжнародній абортивній індустрії. Окрім цього, Трамп доклав усіх зусиль, щоб американська система охорони здоров’я перестала порушувати право на свободу віросповідання, як це було в часі президенства Барака Обами, коли саме система охорони здоров’я була основним порушником права вільно сповідувати свою релігію.

Причина п’ята: Президент Трамп дотримується своїх пролайферських обіцянок даних в часі передвиборчої кампанії.