Американські ЗМІ неадекватно висвітлюють тему переслідування християн в світі
  • Птн, 22/03/2013 - 19:09

Темі незнання чи байдужості американських християн до проблеми переслідувань братів у вірі в ісламських країнах останнім часом все частіше приділяють увагу християнські ЗМІ. Американський журналіст, експерт з питань Близького Сходу та ісламу Раймонд Ібрагім, розмірковуючи про причини цього незнання, робить висновок про те, що однією з головних причин є неправильне висвітлення в ЗМІ інформації про випадки насильства і дискримінації християн в ісламському світі.

Називаючи переслідування християн в ісламських країнах «найбільшими злочинами у сфері порушення прав людини», журналіст критикує «інстинктивно» неправильне висвітлення чи «лукавство» англомовних ЗМІ, яке сприятиме апологетиці ісламу. Раймонд Ібрагім наводить як приклад статті в «Foreign Policy Magazine» і «Associated Press» від 1 березня. Оповідаючи про напади мусульман на коптську церкву на півдні Єгипту в Ком-Омбо, вони пишуть про «спалах мусульмансько-християнської напруженості», «зіткненнях між коптами і мусульманами», про факти «насильства між християнами Єгипту і мусульманами» та інше.

Якщо згадати реальні деталі подій, можна зробити висновок про те, що жодна з наведених статей адекватно їх не відображає, робить висновок журналіст. Усі ці фрази мають на увазі вину в конфлікті обох сторін, що в цьому випадку далеко від істини.

Відомо, що заворушення в Ком-Омбо спалахнули після зникнення мусульманки. Містом поширилися чутки про те, що її викрали християни і насильно утримують в церкві св. Георгія, тому в церкву полетіли пляшки із запальною сумішшю, а наступні зіткнення з поліцією тривали впродовж декількох днів.

Незалежно від того, свідомо чи ненавмисно відбувається підміна фактів, уявлення про ситуацію створюються неправильні. Журналіст зазначає, що така тенденція є загальною для американських ЗМІ.

За матеріалами: sedmitza.ru