Американський Архиєпископ: свобода віросповідання в США під загрозою
  • Суб, 04/06/2016 - 17:11

Архиєпископ Балтимору монс. Вільям Лорі заявив про загрозу для існування свободи віросповідання в США, інформує pro-life сайт «Life Site». Архиєпископ Лорі вважає що в США уже проявляється безкровне «ввічливе» переслідування християн в державних школах, судах і навіть на законодавчому рівні. 

Архиєпископ відзначив що вже підлітки стикають з цькуванням з боку однолітків у соцмережах за свої релігійні переконання, а також і те, що відбувається маргіналізація сім’ї, релігійних громад, християнських шкіл та християнських клубів в університетах. На думку Архиєпископа, підривання цих установ не є випадковим, оскільки саме вони є тими структурами, які стоять на заваді державному тиску на індивідуальну свідомість.   

«Саме у цих менших та більших місцевих групах і установах реалізуються наші свободи, люди віднаходять власну гідність і свою нішу в цьому житті. Тим не менше саме ці установи сьогодні знаходяться під атакою.» - заявляє Архиєпископ Лорі. Архиєпископ також зазначив, що свобода віросповідання є необхідною передумовою, щоб християни могли приносити Боже Милосердя цьому зраненому світові. І католицькі установи в США, стикаючись із переслідуванням, ведуть боротьбу за право служити тим, хто потребують милосердя. Тому, на думку Архиєпископа боротьба за свободу віросповідання – це боротьба за Милосердя.