Американський футболіст: Основна ціль одруженого католика – запровадити свою сім’ю до Неба
  • Срд, 06/02/2019 - 16:50

Відомий американський футболіст Ґреґ Суерлей в нещодавньому інтерв’ю говорив про те, що для нього віра і сім’я є важливішими за футбол. «Я дуже люблю грати у футбол, але розумію, що одного дня це завершиться», - говорив 31-річний гравець.

Він також зазначив, що «головна мета для неодруженого католика – привести свою душу до Неба, а для одруженого католика завдання розширюється на те, щоб не лише свою душу привести до Неба, але й своєї дружини і дітей».

«Це так, наче в результаті любові, яка є між вами, ви є однією душею, як сім’я», - пояснював він.

В подружжя Ґреґа і Меґан Суерлей четверо малих дітей. «Взагалі мета одруження – виховати хороших дітей; спочатку дати їм природне життя, а потім - надприродне у Церкві», - зазначив він.

Футболіст також розповів про своїх батьків, котрі дуже серйозно ставились до віри, і йому з ними дуже пощастило: «В нашій сім’ї було чітко зрозуміло, що для того, щоб потрапити до Неба, від людини дещо вимагається».

«Церква є для того, щоб ми могли досягти цю мету, тому питання в тому, чи хочемо ми співпрацювати із ласкою, даною в таїнствах та в житті, присвяченому Церкві», - продовжив Ґреґ. – «Усе це зосереджено на Христі і випромінюється через Марію, Йосипа, апостолів, ангелів і т.д. Я навчився цього ще коли зростав, однак зараз це все стає більш зрозумілим».

Як інформує LifeSiteNews, раніше футболіст розповідав, що коли навчався в школі, то кожного дня ходив на Літургію, в його сім’ї практикували часту Сповідь. «Наше життя мало в центрі Христа в Літургії та інших Таїнствах, тому в сім’ї була велика стабільність».

Для того, щоб могти пояснювати свою віру протестантам, з якими він спілкується, Ґреґ прочитав твори Отців Церкви.

«Церква була католицькою від самого початку; ми завжди були родиною у вірі, на чолі з єпископами і священиками, котрі можуть простежити нитку свячення до апостолів, котрих висвятив сам Христос. Апостольське правонаступництво означає тривалість життя Христа у світі», - пояснює він.

Ґреґ також зазначив, що інколи йому доводиться пояснювати принципи віри католикам, котрі не є достатньо обізнаними. «Дуже прикро, коли католиків не навчають основ католицизму відповідно, бо тоді вони губляться навіть щодо базових принципів»,- додав він.