Американський єпископ подякував священникам, які під час локдауну відправляли «таємні» Літургії
  • Птн, 02/06/2023 - 11:55

«Я вдячний вам за це і пишаюсь, що так робите», - наголосив митрополит Сан-Франциско під час урочистості священничих свячень у традиційному римському обряді. Ці слова він скерував до священників, які знайшли спосіб відправляти Літургію, попри драконські заборони лівої влади в Каліфорнії.

Архиєпископ Корділеоне їздив до м. Лінкольн, штат Небраска, щоб уділити священичі свячення у семінарії Матері Божої Гваделупської, що належить до Братства св. Петра.

Під час проповіді єрарах розповів історію о. Вальтера Цішка, американського місіонера польського  походження, який добровільно поїхав з поляками, засланими радянською владою на Сибір. Там, в ув’язненні, він спостерігав реалії комуністичного режиму і його завзяту ненависть до Церкви.

Як наголосив єрарх, часи соціалізму дуже нагадують сучасні реалії в Каліфорнії, де він служить Архиєпископом Сан-Франциско. І хоча репресії сьогодні не такі кроваві, однак маємо справу з «визначеним порядком денним, метою якого є видалення Церкви із головної течії суспільного життя».

«Але присутність священника неможливо придушити. Глибоке прагнення народу за Божими людьми, які повністю присвятили себе на служіння Церкві і уділенню життєдайного таїнства Євхаристії і Божого прощення в таїнстві покути, як і уприсутнення самої Церкви для народу, не може зникнути, незалежно від того чи розуміє це влада, чи ні»,- сказав він.

«Власне Євхаристія єднає нас у спільноті Божої любові і ласки, яка дає нам змогу продовжувати місію нашого Господа, яку Він доручив своїй Церкві. Без Євхаристії ми – ніщо. І, в результаті, без священства ми – ніщо»,- наголосив Архиєпископ.

Ці слова Архиєпископ відніс безпосередньо до антицерковних дій влади у часі т.зв. пандемії коронавірусу. Єрарх похвалив священників, які відважились не дотримуватись обмежень, накладених у штаті, інформує pch24.pl.

«Знаю, що багато з вас, які є священниками Священничого Братства, знайшли способи відправити Святу Літургію для свого народу, навіть таємно. Я вдячний вам за це і пишаюсь, що ви так робите»,- визнав він.