Американський концерн зробить папомобіль для Франциска
  • Чтв, 13/07/2017 - 20:53

Оргкомітет вересневого візиту Франциска в Колумбію повідомив, що Папа під час відвідування Баготи, Вільявісенсії, Медельїна і Картагени скористається трьома папомобілями.  Для потреб Святішого Отця буде переобладнаний «Chevrolet Traverse». Замовлення вже надійшло на завод цієї фірми в столиці Колумбії, повідомляє білоруська редакція «Радіо Ватикану».

На спеціальній прес-конференції були озвучені деякі технічні деталі майбутніх папамобілів. Вони отримають 3,6-літровий двигун потужністю 281 кінська сила. Присутні на зустрічі фахівці заводу пояснили, що під час трансформації в базовій версії повністю змінять дах і кабіну, використовують гартоване скло, якого, однак, не буде по сторонах, щоб Франциск мав можливість більш прямого контакту з людьми. Крім цього, будуть посилені різні елементи автомобіля, в тому числі підвіска і шини, для підвищення комфорту і безпеки.

Під час презентації віртуальної моделі майбутнього папомобіля було підкреслено, що цей транспортний засіб являє собою найкращу технологію, яка забезпечить впевненість і комфорт під час пересування Папи Римського в будь-яких умовах.

Виконавчий директор оргкомітету о. Фабіо Саескан сказав, що "Chevrolet" не тільки дозволить Понтифіку рухатися безпечно і комфортно, але і дасть йому можливість найближчого контакту з віруючими під час поїздок по вулицях чотирьох міст. Крім того, компанія надасть чотири інші автомобілі моделі "Sonic" для папських співробітників.

Франциск відвідає Колумбію 6-11 вересня 2017 г. Ця буде його п'ята поїздка до Латинської Америки. Він стане третім Понтифіком, який прибуде в цю країну - 22-25 серпня 1968 року тут був Павло VI, а 1-7 липня 1986 року - св. Іван Павло II.