Американський політик погрожує єпископам фінансовими санкціями за правду про Євхаристію та аборти
  • Птн, 25/06/2021 - 13:50

Серед американських лібералів зростає критика католицьких єпископів. Єпископат США вирішив розробити документ про Євхаристію. Одна з його частин буде присвячена євхаристійній єдності, де має бути зазначено, що не можна підтримувати легальне вбивство дітей і одночасно приймати Святе Причастя. Це викликало гнів демократичної партії. Тепер один з її політиків погрожує єпископам фінансовими санкціями.

Перемога на виборах Джо Байдена започаткувала великі дискусії довкола Євхаристії в США. Більшість єпископів негативно оцінюють той факт, що Джо Байден, з одного боку, пропагує закони, що сприяють вбивству ненароджених, а з іншого, бере участь у Літургії, приймаючи Євхаристію. Тому на пленарному засіданні єпископів, яке закінчилось кілька днів тому, переважною більшістю голосів вирішили, що треба підготувати документ, який, серед іншого, пояснює це питання.

Цей факт викликає протести з боку тих демократичних політиків, які називають себе католиками і одночасно підтримують легальне вбивство людей. Дійшло до того, що... погрози спрямовані на єпископів. Демократичний депутат з Каліфорнії від Палати представників Джаред Хаффман написав у Twitterі: «Якщо зробите зауваження демократам і використаєте релігію як зброю щодо тих, хто підтримує вибір жінок, тоді буде застосовано зауваження щодо звільнення від сплати податків». Привертає увагу абортивний жаргон, який використав Хаффман – звірячий злочин вбивства дітей тут згадується як «репродуктивний вибір» жінок.

Раніше 60 політиків-демократів виступили із заявою, протестуючи проти «використання Євхаристії як зброї». Вони кажуть, що нікому не можна відмовити у Найсвятішому Таїнстві «з огляду на це єдине питання», і  стверджують, що єпископи повинні прийняти «примат совісті» політиків і дозволити їм вирішувати це. Депутати стверджують, що, оскільки жодна політична партія повністю не відповідає вченню Церкви, ні до кого не треба ставитися особливо.

Таким чином, демократи заперечують, що захист життя має фундаментальне значення і намагаються розглядати його нарівні з іншими темами. Це класичний трюк лібералів, які люблять зіставляти проблему абортів з, наприклад, проблемами імміграції. І все ж, як вчення Церкви, так і основна інтелектуальна чесність чітко вказують: важко знайти більший злочин аніж вбивство невинної людини. Забирання життя беззахисної дитини – справа, яка заслуговує на особливе трактування.
Молімось, щоб американським єпископам не забракло відваги та сили. Щоби попри політичний тиск вони витривали і нагадували, що ті, хто підтримує вбивства ненароджених дітей, не можуть приймати Тіло Господнє.